fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTuristička ponuda Tivta predstavljena na sajmu u Beogradu

Turistička ponuda Tivta predstavljena na sajmu u Beogradu

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija Tivat predstavila je turističku ponudu grada na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Iz Turističke organizacije Tivat je saopšteno da je u okviru promocije upriličen koktel za saradnike, prijatelje i posjetioce Boke Kotorske, pod nazivom Gušti Boke, na kojem su gosti imali priliku da se upoznaju sa bogatom turističkom i gastro ponudom Tivta, Kotora i Herceg Novog.

„Za ukuse bokeške kužine i prezentaciju jela od žućenice pobrinula se Organizacija žena Tivat, čime se ujedno promovisala i tradicionalna manifestacija Žućenica fest, kao i brojne druge manifestacije koje će tokom ove godine biti održane u Tivtu“, navodi se u saopštenju.

Bokeške specijalitete pripremale su i predstavnice Kotora i Herceg Novog.

Predsjednici opština Tivat i Herceg Novi, Željko Komnenović i Stevan Katić, upoznali su prisutne sa detaljima pripreme predstojeće turističke sezone i pozvali goste da svoj ljetnji odmor provedu u Crnoj Gori.

Direktorica Turističke organizacije Tivat, Danica Banjević, imala je sastanke i sa predstavnicima turističkih organizacija Niša i Kraljeva, sa kojima je razgovarano o budućoj saradnji na uzajamnom promovisanju destinacija. Ove godine će, sa tržišta Srbije, biti uspostavljeni direktni letovi iz Niša i Kraljeva za Tivat, pa će posebna pažnja biti usmjerena na promociji ponude i u tim gradovima.

Beogradski sajam turizma je, kao najznačajnija turistička manifestacija u regionu jugoistočne Evrope, ujedno i najznačajnije tržište za Tivat, čemu svjedoče i statistički podaci koji to tržište svrstavaju u vrh liste kada su dolasci i noćenja u pitanju.

U Tivtu je prošle godine ostvareno 28,94 hiljadea dolazaka ili dva odsto više u odnosu na 2019. godinu, kao i 293,74 hiljade noćenja gostiju iz Srbije, što je rast od 14 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije