fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTroškovi bruto zarada uvećani na 1,89 miliona EUR

Troškovi bruto zarada uvećani na 1,89 miliona EUR

Budva, (MINA-BUSINESS) – Troškovi bruto zarada i ostalih primanja zaposlenih u Javnom preduzeću za upravljanje Morskim dobrom su, prema ovogodišnjem finansijskom planu kompanije, uvećani 9,85 odsto na 1,89 miliona EUR.

Prema podacima iz Plana korišćenja sredstava Morskog dobra za ovu godinu, koji je nedavno objavila Vlada, prosječne bruto zarade i ostala primanja zaposlenih iznose oko dvije hiljade EUR, piše Dan.

Zarade i ostala primanja zaposlenih se odnose na plate za 71 zaposlenog, jednog člana upravnog odobora van kolektiva i dva člana iz kolektiva, kao i druga primanja koja pripadaju zaposlenima u skladu sa Zakonom o radu i Кolektivnom ugovoru.

“Morsko dobro je planiralo povećanje sredstava za zarade u iznosu 9,58 odsto u odnosu na prošlu godinu, prvenstveno zbog potrebe angažovanja većeg broja radnika, posebno na sezonskim privremenim i povremenim poslovima”, navodi se u dokumentu.

U planu se navodi da je tokom ove godine planiran odlazak u penziju tri zaposlena, a da je jedan podnio zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa.

Povećala se i stavka koja se odnosi na jubilarne nagrade u odnosu na prošlu godinu, jer je u ovoj planirana isplata za četiri jubilarne nagrade – po dvije za deset i 20 godina rada.

Još jedna od stavki za povećanje ukupnog iznosa za primanja zaposlenih je i nalog Revizorskog odbora o potrebi formiranja službe unutar preduzeća za obavljanje poslova interne revizije za dva zaposlena, navodi se u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade.

Najčitanije