fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTOB otkupila autentične ručno rađene suvenire

TOB otkupila autentične ručno rađene suvenire

Budva, (MINA-BUSINESS) – Na javni poziv za izbor i otkup izvornih budvanskih suvenira, komisija Turističke organizacije opštine Budva (TOB) izabrala je 30 različitih suvenira 19 autora i na taj način nastavila lijepu saradnju sa budvanskim umjetnicima.

Iz TOB-a je saopšteno da je na javni poziv stiglo ukupno 54 suvenira 28 autora.

Skulpture, slike manjih formata, oslikano kamenje, dekorativno posuđe, magneti, proizvodi od meda i još mnogo toga sa pečatom primorskog podneblja na kojem živimo, predstavljaće jedinstvene poklone za studijske grupe novinara i tur-operatora, predstavnike turističkih agencija i poslovne partnere TO Budve.

“Bilo je potrebno da suveniri koji su konkurisali budu unikatni, jednostavni, da su odraz tradicionalnog nasljeđa i kulturne baštine, da su kreativni, estetski prijemčivi i ekološki prihvatljivi. Nažalost, u skladu sa reduciranim finansijskim sredstvima i našim potrebama, ove godine smo mogli da otkupimo samo dio pristiglih suvenira što svakako ne umanjuje umjetnički značaj svih suvenira koji su učestvovali na konkursu”, naveli su iz TOB-a.

Oni su zahvalili svim svojim kreativnim sugrađanima koji su pokazali interesovanje da budu dio zajedničke “turističke priče” Budve kao najprestižnije turističke destinacije u regionu.

TOB za otkup jedinstvenih budvanskih suvenira ove godine je izdvojila 4,56 hiljada EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije