fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTOB na IBTM-u u Barseloni

TOB na IBTM-u u Barseloni

Budva, (MINA-BUSINESS) – Budva i Crna Gora prepoznate su kao rastuće destinacije na listi najpopularnijih za poslovna putovanja, posebno zbog sve većeg broja hotela sa četiri i pet zvjezdica, saopšteno je iz budvanske Turističke organizacije.

TOB je, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO) i turističkom privredom, predstavio turističku ponudu budvanske rivijere na specijalizovanom sajmu kongresne industrije IBTM, koji traje do danas.

Tokom te berze MICE turizma, predstavnici TOB održali su sastanke i prezentacije na kojima su predstavljene mogućnosti za organizaciju događaja u Budvi, kao i sama destinacija, avio povezanost i smještajni kapaciteti.

Najveće interesovanje pokazali su takozvani hosted buy-eri iz Skandinavije, Francuske, Italije, Izraela, Španije, Velike Britanije, Rusije, Ukrajine i Poljske.

Na sajmu je primjetno bilo i povećanje broja onih koji su u Budvi ili u nekom drugom gradu u Crnoj Gori već organizovali događaje, a nose pozitivne utiske.

Prema riječima stručnjaka, kompanije teže da kroz organizaciju raznih događaja, seminara i kongresa, poboljšaju svoje poslovne rezultate i efektnije komuniciraju sa zaposlenima, kupcima i poslovnim partnerima.

S tim u vezi, učešće Budve na tom sajmu je od izuzetnog značaja za dalji razvoj i unapređenje poslovnog turizma, posebno iz ugla produžetka turističke sezone.

IBTM predstavlja jedan od dva najznačajnija sajma iz oblasti kongresnog turizma u Evropi, koji je ove godine okupio 2,6 hiljada izlagača iz 77 zemalja i preko 2,7 hiljada profesionalaca iz ove oblasti.

Na štandu NTO svoju ponudu, pored TOB-a, predstavili su hoteli Montenegro Stars Hotel Group, Regent – Porto Montenegro, The Chedi – Luštica Bay, kao i turističke agencije MTS Montenegro, Explorer, Intours DMC, Montenegro In Style i East West Voyage.

Najčitanije