fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStanić: Rast cijena goriva novi udar na standard građana

Stanić: Rast cijena goriva novi udar na standard građana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Najnovije povećanje cijena goriva još jedan je udar na standard građana, poručio je član Predsjedništva i šef medijskog tima Socijaldemokratske partije (SDP), Mirko Stanić.

“Ukoliko pogledamo cijene goriva u regionu i drugim evropskim zemljama, primijetićemo da su u Crnoj Gori među najvećima, pogotovo kada uzmemo u obzir visinu prosječne zarade koja stagnira već nekoliko godina”, naveo je Stanić u saopštenju.

On je rekao da će osmo povećanje cijena goriva u veoma kratkom periodu dovesti do daljeg rasta cijena robe i usluga i značajno smanjiti kupovnu moć građana.

“Nažalost, i nova vlast je nastavila sa akciznom politikom svojih prethodnika, koja podrazumijeva da se svaki neuspjeh Vlade u vođenju ekonomske politike nadomještava dodatnim zavlačenjem ruke u džep građana, kroz visoke akcize i poreze”, poručio je Stanić.

On je saopštio da su zbog toga poslanici SDP-a u Skupštini predložili zakon kojim bi se smanjio iznos akciza 15 odsto, čime bi se cijena goriva dovela na prosječni nivo zemalja u okruženju.

“Time bi se preduprijedio dalji rast cijena u maloprodaji uzrokovan porastom na berzi. Ovaj predlog ima za cilj i da se rasterete građani i privreda i smanje izdaci po tom osnovu, čime će se povećati ukupna privredna aktivnost i prihodi budžeta”, zaključio je Stanić.

Najčitanije

Šahistkinje Elektroprivrede odbranile titulu

Podgorica, (MINA) - Šahistkinje nikšićke Elektroprivrede odbranile su titulu prvaka Crne Gore. Elektroprivreda je do...