fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSindikati i SDP neće odustati od povećanja minimalne zarade

Sindikati i SDP neće odustati od povećanja minimalne zarade

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sindikati, građani i Socijaldemokratska partija (SDP) neće ni u narednoj godini odustati od zahtjeva da se minimalna zarada poveća na 250 EUR i uvede startni neoporezivi dio, saopštio je član Predsjedništva i portparol te stranke, Mirko Stanić.

“Ukoliko svako jutro umjesto bajki o lideru u regionu budemo počinjali pitanjem zašto nam je onda manjanja milimalna plata u tom istom regionu, možda se neki u Karađorđevoj dosjeti da je treba povećati. Ako ne zbog sindikata ili SDP-a onda, zbog 77 hiljada naših sugrađana koji primaju manje od 250 EUR”, naveo je Stanić u saopštenju.

On je kazao da Socijalni savjet ni na kraju ove godine nije uspio da pronađe modalitet kako da se poveća minimalna zarada u Crnoj Gori.

“Odluka je ‘odložena’ do februara i neke naredne sjednice i do tada će ostati 193 EUR, što je najniže u regionu. Nažalost, odlaganja onog što je dobro za građane su veoma česta i dugotrajna, za razliku od povećanja poreza ili akciza koje stupaju na snagu obično osmog dana od objavljivanja u Službenom listu”, rekao je Stanić.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Usik pobijedio Fjurija

Podgorica, (MINA) - Ukrajinski bokser Oleksander Usik apsolutni je prvak svijeta u teškoj kategoriji. On...