fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŠegrtu određeno tužilačko zadržavanje

Šegrtu određeno tužilačko zadržavanje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bivšem izvršnom direktoru privatne bolnice Meljine u Herceg Novom i nekadašnjem ministru zdravlja, Budimiru Šegrtu, određeno je tužilačko zadržavanje do 72 sata, nakon što je saslušan kod specijalne tužiteljke Lidije Vukčević, piše Dan.

U Specijalnom državnom tužilaštvu saslušan je i Novljanin Radivoje Božović, bivši zamjenik izvršnog direktora bolnice Meljine, nakon čega je i njemu određeno zadržavanje.

Prema nezvaničnim saznanjima, oni su osumnjičeni za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Šegrt je ambasador Crne Gore u Poljskoj.

Vukčević je na nedavno održanoj konferenciji za novinare kazala da su tokom istraživanja kupovine kompleksa bolnice u Meljinama utvrdili da je tim poslom država oštećena za deset miliona EUR.

U postupku izviđaja prikupljeni su podaci i dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su D.K, M.B, H.A, M.S.A, B.Š. i M.B. izvršili produženo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

“Iz prikupljenih podataka i dokaza proizilazi osnovana sumnja da su u periodu od juna 2008. godine do 2016. godine kao odgovorne osobe, zloupotrebom svog položaja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom pribavili drugom protivpravnu imovinsku korist, a nanijeli štetu državi u najmanjem iznosu od deset miliona EUR”, kazala je Vukčević.

Vlada je vojno-bolnički kompleks u Meljinama prodala sredinom 2008. godine za kupoprodajnu cijenu od 25 miliona EUR. Kupac je ugovorom bio obavezan da uloži 119 miliona EUR, a investirao je 17 hiljada EUR.

Vukčević je objasnila da je kupac, odnosno konzorcijum na čijem čelu je bila Atlas grupa, po nalogu njenog predsjednika, Duška Kneževića, a suprotno ugovoru, založio imovinu za kredite koji nijesu korišteni namjenski.

“Ti krediti su veći od 11 miliona EUR i ni danas nijesu vraćeni”, rekla je Vukčević.

Najčitanije