fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSea Dance doprinosi afirmaciji Budve 

Sea Dance doprinosi afirmaciji Budve 

Budva, (MINA-BUSINESS) – Festival Sea Dance doprinosi afirmaciji Budve kao svjetski poznate destinacije i predstavlja dio mozaika koji daje prepoznatljivost gradu, brendira ga i u njega dovodi mlađu publiku, saopštio je predsjednik budvanske Opštine, Marko Carević.

On je kazao da su prošle godine, pomjeranjem festivala iz špica na kraj sezone, uspjeli da produže turističku sezonu, plasiraju Budvu na nova eminentna tržišta, povećaju broj posjeta u tom periodu i valorizuju Buljaricu.

“Tim principima smo se vodili i ove godine i u pregovorima sa organizatorima festivala našli rješenje najbolje za sve, a u prvom redu za Budvu. Sea Dance doprinosi afirmaciji Budve kao svjetski poznate destinacije i dovodi u naš grad publiku sa svih meridijana”, rekao je Carević na konferenciji za novinare.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma je saopšteno da je na konferenciji zvanično potpisan i novi aneks ugovora sa Opštinom Budva i ozvaničen nastavak saradnje sa tim Vladinom resorom na realizaciji festivala, koji će ove godine biti održan od 30. avgusta do 1. septembra na plaži Buljarica.

Ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović, kazao je da je festival ispunio sva očekivanja Vlade i kvalitetnom organizacijom i izvođačima zaslužio bezrezervnu podršku.

“Pored direktnog priliva novca od turizma koji donosi ukupnoj ekonomiji Crne Gore, naš najveći festival je i ove godine omogućio međunarodnu promociju destinacije na kojoj se održava. Pored klasičnih medija, promotivni efekat koji je ostvaren preko društvenih mreža ima neprocjenjivu vrijednost, a promotivne poruke stigle su direktno do željenih tržišta i turista”, dodao je Radulović.

Osnivač EXIT i Sea Dance festivala, Dušan Kovačević, saopštio je da je vrijeme za nove, još ambicioznije iskorake.

“Ovogodišnji program to već sad potvrđuje, jer u Budvu i Crnu Goru dolaze najveće svjetske zvijezde, a uskoro će biti poznati i veliki hedlajneri trećeg dana, dok će desetine drugih izvođača biti objavljeni ranije nego ikad”, naveo je Kovačević i dodao da ove godine očekuju i rekordnu posjetu.

Kako je saopšteno na konferenciji, vodeći njemački DJ i producent Robin Schulz pridružiće se Davidu Guetti u pokretanju nove ere za Sea Dance festival.

Njemačkom šoumenu će se pridružiti i francuski hit duo Ofenbach.

Iz Ministarstva su najavili da će se u utorak, tačno u podne, u prodaji naći veoma limitiran broj ulaznica za Sea Dance po najpovoljnijoj cijeni od 19,99 EUR.

Ta cijena je sa čak 60 odsto popusta u odnosu na finalnu i biće dostupna samo građanima Crne Gore sa dokazom o državljanstvu.

Najpovoljnije ulaznice se svake godine rasprodaju za samo nekoliko sati.

“U prodaji će se naći i VIP GOLD trodnevne ulaznice po cijeni od 100 EUR, kao i ulaznice za festivalski kamp po cijeni od 25 EUR. Karte će biti dostupne preko stranice www.seadancefestival.me, dok će, takođe od utorka, putem zvanične turističke agencije EXIT Trip posjetiocima biti dostupni i turistički paketi koji će, pored ulaznica, sadržati i razne opcije za smještaj i prevoz po cijeni već od 49 EUR”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Bajer i Atalanta u finalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena i Atalante igraće u finalu Lige Evrope. Bajer...