fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSDP najavljuje nove amandmane na budžet

SDP najavljuje nove amandmane na budžet

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokratska partija (SDP) će tokom ove sedmice uputiti u proceduru dodatne ekonomsko-socijalne zakone i djelovati amandmanski na budžet, kako bi se smanjili nameti građanima, uz istovremeno povećenje državnih prihoda po drugim osnovama, najavio je njen predstavnik Mirko Stanić.

On smatra da Vlada Zdravka Krivokapića nastavlja praksu prethodnika, da svoju nesposobnost u vođenju ekonomske politike prebacuje na leđa građana i privrede, time što se poseže za povećanjem akciza i uvođenjem novih nameta.

Stanić je kazao da je nova vlast, umjesto naplate poreza, povećanja prihoda kroz suzbijanje sive ekonomije ili usvajanja zakona o porijeklu imovine, odlučila da oporezuje dječije slatkiše.

“Dok je za prethodnu Vladu gorivo bilo luksuz, za ovu to predstavljaju fanta i keks, a zavlačenje ruke u džepove građana jedini način da napune kasu. Umjesto stručnjaka za finansije, dobili smo nutricioniste u pokušaju”, naveo je Stanić u saopštenju.

On je dodao da umjesto prekida pogrešne akcizne politike, koja je duboko štetna za građane i privredu, nova vlast nastavlja sa još većom žestinom.

“Tako će građani već od 1. jula osjetiti novi udar na kućne budžete kroz povećanje cijena gaziranih sokova, slatkiša, cigareta i alkoholnih pića, dok istovremeno plaćaju najskuplji litar goriva u regiji zbog rekordnih akciza koje ova vlast podržava”, saopštio je Stanić.

On smatra da Vlada Zdravka Krivokapića nema bilo kakvu održivu, inovativnu ili ekspertsku ekonomsku politiku, već da nastavlja politiku zaduživanja uz istovremeno povećanje akciza.

Najčitanije

Šahistkinje Elektroprivrede odbranile titulu

Podgorica, (MINA) - Šahistkinje nikšićke Elektroprivrede odbranile su titulu prvaka Crne Gore. Elektroprivreda je do...