fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSaradnja sa Turskom sve jača

Saradnja sa Turskom sve jača

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Saradnja između Crne Gore i Turske je sve jača, a akcenat će biti stavljen na zajedničko pronalaženje modaliteta za njeno dodatno unapređenje u poljoprivredi, šumarstvu, ribarstvu i drvopreradi, ocijenili su resorni ministar Vladimir Joković i turski ambasador Bariş Kalkavan.

Na sastanku je istaknut ogroman potencijal Crne Gore u tim oblastima i dogovorena zajednička djelovanja fomiranjem Posebne radne grupe, koja će poslužiti kao platforma za buduće projekte i inicijative, posebno kada je u pitanju upliv investicija iz privatnog sektora Turske u Crnu Goru.

„Najavljena je i organizacija posebnog događaja u Crnoj Gori, u cilju pospješivanja ekonomske saradnje, umrežavanja i promocije aktuelnih i budućih projekata, kao i omogućavanje dodatnih prilika za obuku i podizanje administrativnih kapaciteta“, navodi se u saopštenju.

Joković je tokom sastanka predstavio mjere agrarne politike, te istakao velike potencijale izvoznih sektora poljoprivrednih proizvoda i dodao da se upravo u tome ogleda šansa za povećanje međusobne spoljno-trgovinske razmjene.

Takođe, Joković je potvrdio spremnost za dalje jačanje saradnje, kao i još čvršće povezivanje dvije zemlje kroz još intenzivniji dijalog u velikom broju oblasti, posebno na ekonomskom planu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

AMSCG kiša

Putevi mokri i klizavi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima,...

Real na fajnl-foru