fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSada veća angažovanost EU za probleme Crne Gore

Sada veća angažovanost EU za probleme Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Spremnost EU da pomogne Crnoj Gori u pronalaženju rješenja za vraćanje duga kineskim bankama najbolji je demant za orkestriranu hajku i propagandu o tobožnjem diplomatskom skandalu potpredsjednika Vlade, Dritana Abazovića, ocijenio je šef medijskog tima URA-e, Bojan Jevrić.

On je kazao da je Abazović jednom posjetom Briselu uradio onoliko koliko neko od njegovih “dežurnih kritičara” nije uradio godinama.

“Sada zvanično imamo i veću angažovanost i interesovanje EU za probleme koje Crna Gora ima, posebno kada je riječ o aktuelnoj pandemiji i nabavci vakcina. Osim toga sada je tu, koliko vidimo, i direktna spremnost da se Crnoj Gori pomogne kako bi se lakše izborila sa finansijskim poteškoćama i uplivima drugih svjetskih sila”, kazao je Jevrić.

On je podsjetio da je portparolka EK, Ana Pisionero, potvrdila da je EU spremna da se, više nego ikad, aktivno uključi kako bi Crna Gora što prije postala sljedeća njena članica.

“Prepoznata je spremnost potpredsjednika Vlade za integracione procese i sveukupnu i korjenitu reformu u evropeizaciji crnogorskog društva. Konačno imamo Vladu od čijih predstavnika ne moramo da se stidimo zajedno sa evropskim zvaničnicima zbog njihovih kriminalnih i korupcionaških afera”, naveo je Jevrić.

On je kazao da takvi sada ostaju na marginama političke scene i zbog njihovih izjava “transfer blama” doživljava još jedino crnogorska javnost.

Jevrić je rekao da su Abazovićevo obraćanje pred Evropskim parlamentom i Odborom za spoljne poslove (AFET) tobožnjim diplomatskim skandalom nazvali oni ljudi zbog čijih postupaka i djelovanja u vlasti ili izvan nje, Crna Gora decenijama tapka u mjestu i ostaje izvan porodice evropskih zemalja.

“Dakle, to su isti oni koji su svojim režimom doprinijeli da se Crna Gora u evropskim i svjetskim krugovima označava kao država kriminala i korupcije, hibridnog režima i zemlja koja godinama ne uspijeva da isporuči rezultate i zatvori pregovaračka poglavlja”, saopštio je Jevrić.

On je pitao da li treba spomenuti da su upravo oni takvim činjenjem doprinijeli da EU ne osjeća potrebu za većim angažovanjem u Crnoj Gori.

Najčitanije