fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRast prometa u uslugama u trećem kvartalu

Rast prometa u uslugama u trećem kvartalu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Indeks prometa u uslugama u trećem kvartalu bio je veći 22,5 odsto u odnosu na drugi, dok je u poređenju sa istim periodom prošle godine oslabio 33,9 odsto, pokazali su preliminarni podaci Monstata.

Indeks prometa uslugama u sektoru trgovina na veliko i malo motornim vozilima i motociklima i trgovine na veliko ojačao je u trećem kvartalu u poređenju sa drugim 15,3 odsto, dok je u odnosu na uporedni period oslabio 25,5 odsto.

„Indeks prometa uslugama u sektoru saobraćaj i skladištenje porastao je u odnosu na drugi kvartal 39,8 odsto, dok je u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom bio manji 47,9 odsto“, kazali su statističari.

Indeks prometa uslugama u sektoru usluga smještaja i ishrane u trećem kvartalu je u odnosu na drugi bio veći 179,8 odsto, dok je u poređenju sa uporednim periodom oslabio 64,9 odsto.

Indeks prometa uslugama u sektoru informisanje i komunikacije u trećem kvartalu je u odnosu na drugi porastao 10,4 odsto, dok je u poređenju sa uporednim periodom prošle godine oslabio 8,5 odsto.

Iz Monstata su kazali da je najveće učešće u ukupnom prometu uslužnih djelatnosti u trećem kvartalu ostvareno u trgovini na veliko i malo motornim vozilima i motociklima i trgovini na veliko 66,1 odsto, dok je najmanje u grupi administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 1,6 odsto.
(kraj) jlb

Najčitanije