fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPU traži stečaj za još 134 kompanije

PU traži stečaj za još 134 kompanije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poreska uprava (PU) je od početka februara predložila Privrednom sudu pokretanje stečajnih postupaka za 134 poreska dužnika sa ukupnim dugom od 6,92 miliona EUR.

„Od početka ove godine, kada je PU intenzivirala aktivnost predlaganja stečajnog postupka kod poreskih obveznika kod kojih su ukinuta rješenja o reprogramu ili kod kojih već duže vrijeme nije bilo moguće naplatiti poreski dug, Privrednom sudu je podnijeto 310 predloga, sa dugom od 15,25 miliona EUR“, saopšteno je Vijestima iz PU.

PU je prošlog mjeseca podnijela 176 predloga za pokretanje stečaja kod poreskih obveznika sa ukupnom vrijednošću duga od 8,33 miliona EUR.

„Među obveznicima kod kojih je od početka ove godine predložen stečaj nalazi se 25 obveznika sa poreskim dugom većim od 100 hiljada EUR, a posebno treba istaći obveznike sa dugom većim od milion EUR, kao što su Mercur System, Sotto La Cllina i Montri Igalo“, naveli su iz PU.

PU je prošle godine ukinula rješenja o reprogramu za više od 1,5 hiljada poreskih obveznika, zbog kašnjenja s izmirivanjem reprogramiranih i tekućih obaveza, te je njima na taj način dospio ukupan dug.

Najčitanije

Kotor dobio Službu traganja i spašavanja na moru

Podgorica, (MINA) – Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) formirala je sekciju Službe...

Rast cijena nafte