fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryProsječna zarada u maju 513 EUR

Prosječna zarada u maju 513 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u maju je, prema podacima Monstata, iznosila 513 EUR, što je 0,4 odsto više u odnosu na april.

Prosječna neto zarada u maju je u odnosu na isti mjesec prošle godine porasla 0,2 odsto.

Prosječna bruto zarada u maju je iznosila 770 EUR.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u maju u odnosu na april porasle 0,2 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu porasle za isti procenat”, kazali su iz Monstata.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u maju su u odnosu na april porasle u sektorima usluga smještaja i ishrane 5,5 odsto, ostale uslužne djelatnosti 5,4 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti i snabdijevanje vodom i upravljanje otpadom po 1,7 odsto, snabdijevanje električnom energijom, trgovina na veliko i malo i saobraćaj i skladištenje po 1,6 odsto.

Zarade su porasle i u sektorima poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo i zdravstena i socijalna zaštita po 1,3 odsto, građevinarstvo 1,1 odsto, prerađivačka industrija i finansijske i djelatnosti osiguranja po 0,8 odsto, umjetnost zabava i rekreacija 0,7 odsto, državna uprava i odbrana 0,3 odsto i obrazovanje 0,2 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima sektorima poslovanje sa nekretninama 6,1 odsto, informisanje i komunikacije pet odsto, vađenje ruda i kamena 3,1 odsto i stručne, naučne i tehničke djelatnosti 2,6 odsto.

Najčitanije