fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječan račun za struju u junu 28,66 EUR

Prosječan račun za struju u junu 28,66 EUR

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Prosječan junski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 28,66 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Iz EPCG su kazali da domaćinstva na Žabljaku bilježe u junu najnižu prosječnu potrošnju od 18,29 EUR, dok je najveća očitana u Ulcinju, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 35,29 EUR.

“Čak 67,4 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 EUR, od 30 do 50 EUR 19 odsto potrošača, od 50 do 100 EUR njih 11,3 odsto, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana kod 2,3 odsto kupaca”, precizirali su iz EPCG.

Junske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 41,9 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 157,7 hiljada kupaca.

Iz EPCG su saopštili da su domaćinstva u junu potrošila 100,19 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko deset odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u maju, dok je, u odnosu na prošlogodišnji jun, potrošnja veća 7,93 odsto.

Iz kompanije su podsjetili da je u toku deseti ciklus akcije Podijelimo teret, namijenjen svim kupcima koji pripadaju grupi potrošnje domaćinstva, a imaju dugovanja po osnovu računa za električnu energiju.

“Deseti ciklus akcije Podijelimo teret traje do 31. avgusta. U tom periodu, sva domaćinstva kojima ističu sporazumi iz akcije Podijelimo teret osam, kao i sva nova domaćinstva koja žele da se priključe, svoje obaveze mogu izmiriti po izuzetno povoljnim uslovima”, podsjetili su iz kompanije.

Ti uslovi podrazumijevaju otplatu prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 EUR, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje sporazum, kao i obustavu obračuna zatezne kamate.

“Maksimalan broj rata na koji se može potpisati sporazum je 22. Takođe, svi kupci električne energije koji su isključeni sa mreže imaju pravo da se priključe akciji, a uz navedene neophodne uslove moraju da plate i troškove priključenja”, objasnili su iz EPCG.

Iz Kompanije su napomenuli da se za potrošače centralnog regiona ugovori za akciju Podijelimo teret deset mogu potpisati i u poslovnicama u Danilovgradu i Tuzima, kao i na punktovima u tržnim centrima Delta City i Mall of Montenegro u Podgorici.

Sve informacije potrošači mogu dobiti besplatnim pozivom na broj Call centra 19100, na veb adresi www.epcg.com, Facebook i Instagram profilima EPCG, kao i na informativno-naplatnim punktovima u svim gradovima u Crnoj Gori.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije