fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDo kraja marta ponude za pilot program Vaučeri za konkurentnost

Do kraja marta ponude za pilot program Vaučeri za konkurentnost

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Konzorcijum Expertise France objavio je javni poziv za podnošenje prijava na pilot program Vaučeri za konkurentnost, koji će biti otvoren do 31. marta.

Cilj pilot programa je poboljšanja konkurentnosti privatnog sektora u Crnoj Gori kroz omogućavanje ekspertskih usluga preduzećima u započinjanju ili sprovođenju početnih faza inovacije, kao i digitalne transformacije.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva ekonomije, pilot program predstavlja jednostavan dispozitiv za savladavanje ključnih etapa novog razvoja ili transformacije i postizanje boljih rezultata u pogledu uspješnosti i konkurentnosti.

Pilot program Vaučer za konkurentnost podrazumijeva direktno finansiranje savjetodavnih usluga koje predloži aplikant.

Pihvatljivi su troškovi usluga tehničke ili naučne prirode za preduzeća za procese unapređanja rada, inovacije i digitalne transformacije, a u cilju poboljšanja proizvodnje, komercijalizacije i upravljanja.

Maksimalno trajanje usluge je tri mjeseca. Iznos vaučera je od hiljadu EUR do osam hiljada EUR u zavisnosti od tipa podrške.

Maksimalan iznos kofinansiranja savjetodavnih usluga kroz vaučere je 80 odsto iznosa usluge. Iznos vaučera se uplaćuje direktno pružaocu usluge, ne preduzeću.

Javni poziv je otvoren za mala i srednja preduzeća registrovana u Crnoj Gori, izuzev za ona iz sektora turizma.

Javni poziv nije otvoren za pojedince i privatne ili državne organe koji pružaju usluge konsaltinga, asistencije ili tehnološkog transfera.

Javni poziv nije otvoren ni za preduzeća koja postoje više od tri godine i koja su u teškoj situaciji, po evropskoj regulativi.

Javnim pozivom biće podržane prijave koje se odnose na tehnološke djelatnosti u agroindustrijskom sektoru, kao i djelatnosti u oblasti digitalizacije za sve sektore osim sektora turizma.

Javni poziv je objavljen u okviru tekućeg projekta Unapređenje poslovnog okruženja i konkurentnosti privatnog sektora Crne Gore, koji se finansira iz sredstava Instrumenta pretpristupne podrške za 2014. godinu (IPA 2014) i kojeg sprovodi Expertise France u saradnji sa Ministarstvom ekonomije.

Najčitanije

Pezeru trofej u Baru

Podgorica, (MINA) - Mesud Pezer pobjednik je jubilarnog, 30. međunarodnog atletskog mitinga Bar 2024. Bacač...