fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPritvor Martinoviću i Nedoviću posljedica pritiska izvršne vlasti

Pritvor Martinoviću i Nedoviću posljedica pritiska izvršne vlasti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privođenje i određivanje pritvora bivšem izvršnom direktoru i bivšem zaposlenom Fonda za zaštitu životne sredine, Jovanu Martinoviću i Andreju Nedoviću, posljedica je konstantnog pritiska izvršne vlasti na tužilaštvo da se vrši progon političkih neistomišljenika, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Iz te stranke su ocijenili da je u tom slučaju grubo zloupotrijebljen institut pritvora i da je pređena crvena linija u kojoj se ta mjera upotrebljava kao izraz senzacionalističkog revanšizma a ne opravdanosti pravnog postupka.

“Jer i Jovan Martinović i Andrej Nedović, su odavno državnim organima ustupili svu relevantnu dokumentaciju vezanu za slučaj, iako su optuženi za nešto što uopšte nije bio ni djelokrug njihovih poslova, i sve vrijeme su na raspolaganju nadležnim organima”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su kazali da opravdano vjeruju da je predstava sa lišavanjem slobode samo trebalo da posluži kao politički balans hapšenju Mila Božovića u Budvi, kako bi se stvorio utisak objektivnosti “ruke pravde”.

“Ubijeđeni smo da će, ako se istražni organi budu bavili pravdom i pravom, bez upliva politike, biti dokazano da u postupanju Martinovića i Nedovića, nije bilo nezakonitosti”, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije