fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPovećan broj dozvola za prevoz tereta sa Hrvatskom

Povećan broj dozvola za prevoz tereta sa Hrvatskom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Broj dozvola za prevoz tereta koje se razmjenjuju na godišnjem nivou između Crne Gore i Hrvatske, povećaće se sa sadašnjih šest hiljada na sedam hiljada, saopšteno je na sastanku Mješovite komisije međunarodnog drumskog prevoza putnika i tereta dvije države.

Sastanak, koji je u protekla dva dana održan u Zagrebu, organizovan je u cilju impelentacije Sporazuma o međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta između Crne Gore i Hrvatske, kao i razmatranja svih tema od značaja za prevoznike koji obavljaju prevoz u međunarodnom drumskom saobraćaju između dvije države.

“Uzimajući u obzir da je bilateralni prevoz tereta između Crne Gore i Hrvatske u konstantnom porastu, dvije delegacije su se usaglasile da se broj dozvola za prevoz tereta koje se razmjenjuju na godišnjem nivou, poveća sa sadašnjih šest hiljada na sedam hiljada univerzalnih dozvola, na koji način se zadovoljavaju zahtjevi prevoznika”, navodi se u saopštenju.

Takođe, dogovoreno je da se intenzivira rad nadležnih inspekcijskih službi i sankcioniše nelegalan prevoz putnika i tereta.

“Dogovoren je i zajednički inspekcijski nadzor, inspekcija za drumski saobraćaj i drugih nadležnih organa obje države, kako bi se suzbila pojava sive ekonomije i stvorili bolji uslovi za rad prevoznika”, rekli su iz Ministarstva.

Crnogorsku delegaciju predvodio je generalni direktor za drumski saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, Dalibor Milošević, a hrvatsku pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture, Mario Madunić.

Najčitanije