fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisan protokol o saradnji između TO Budve i Novog Sada

Potpisan protokol o saradnji između TO Budve i Novog Sada

Novi Sad, (MINA-BUSINESS) – Turističke organizacije (TO) Novog Sada i Budve potpisale su protokol o saradnji.

Direktorica TO Budva, Maja Liješević, kazala je da je, imajući u vidu da su Novi Sad i Budva gradovi pobratimi, logično bilo da prvo tu dođu.

„U Novom Sadu postoji veliko interesovanje turista za Crnu Goru i Budvu. Raduje nas što je Budva na prvom mjestu i što ćemo, nakon svih problema izazvanih pandemijom, konačno moći više da se družimo sa građanima Novog Sada i Vojvodine u Budvi”, rekla je Liješević.

Ona je dodala je to ozvaničeno potpisanim protokolom o saradnji između dvije turističke organizacije, prenosi Mediabiro.

„Očekujemo berićetno vrijeme u narednom periodu naše saradnje na svim poljima, koja se tiče promocije naših gradova, ali i u određenim projektima”, rekla je Liješević.

Ona je navela da iskustva Novog Sada u dobijanju titule Evropske prijestonice kulture mogu biti od pomoći Budvi, koja pretenduje na tu titulu za 2028. godinu.

Direktor TO Novog Sada, Branislav Knežević, ocijenio je da je potpisivanje protokola značajan korak za Budvu i Novi Sad.

“Novosađani i Novosađanke tradicionalno vole Budvu, a mi ćemo još jednom uputiti poziv svim našim građanima da odmore provedu u Crnoj Gori i Budvi, jer se tu osjećamo najbolje i dobrodošlo. Protokol o saradnji između Budve i našeg grada doprinijeće prevazilaženju posljednica pandemije po turizam dva grada”, rekao je Knežević.

Najčitanije

Elektroprivreda i Herceg Novi nastavili seriju

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede i Herceg Novog nastavili su seriju pobjeda u sedmom...