fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSjajne ocjene i podrška EIB za program Evropa sad

Sjajne ocjene i podrška EIB za program Evropa sad

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ugovor između Evropske investicione banke (EIB) i Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore (IRF) odlično se uklapa i podržava ciljeve programa reformi “Evropa Sad” – inkluzivni ekonomski rast sa fokusom zadržavanja mladih u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFFS).

Kako je saopšteno, resorni ministar Milojko Spajić to je ocijenio nakon potpisivanja ugovora između EIB-a i IRF-a, a čija je prva tranša 50 miliona EUR od ukupnog iznosa kreditiranja.

Spajić, koji boravi u prvoj radnoj posjeti Luksemburgu, sastao se sa predstavnicima EIB-a koje predvodi Pavlova, a koja je odgovorna za poslovanje u Crnoj Gori.

“Sjajne ocjene i podrška programu “Evropa sad”, ocijenio je Spajić nakon sastanka.

Navodi se da je Spajić razgovarao sa predstavnicima EIB-a i o mogućnostima za tješnju saradnju u finansiranju infrastrukturnih projekata i prečišćavanju otpadnih voda.

Spajić je, kako se dodaje, naglasio da Crna Gora čini sve da u ovim izazovnim vremenima poboljša standard građana, čemu se doprinosi i kroz osnaživanje rada mikro, malih i srednjih preduzeća.

“Ta preduzeća ostvaruju snažan uticaj na stabilan ekonomski razvoj i stvaranje uslova da Crna Gora bude nova članica Evropske unije. Njihov razvoj dovodi do rasta BDP-a i znači otvaranje novih radnih mjesta”, rekao je Spajić.

On je dodao da prelazak na zelenu ekonomiju pomaže da se mladima koji su budućnost obezbijede bolji i zdraviji uslovi za život.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U ponedeljak isključenja struje u više opština zbog radova na mreži

Zbog planiranih radova na mreži, u ponedeljak 11. decembra, bez napajanja električnom energijom će...