fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotencijalni investitori da pokažu interesovanje do kraja juna

Potencijalni investitori da pokažu interesovanje do kraja juna

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte pozvao je sve zainteresovane domaće i strane investitore da do 28. juna izraze interesovanje, odnosno dostave pismo o namjerama za predstojeći tender za prodaju 51,11 odsto akcija nikšićkog Instituta za crnu metalurgiju (ICM).

Kako je saopšteno iz Savjeta, odnosno Tenderske komisije za privatizaciju, pismo o namjerama treba da sadrži rezime relevantnih projekata i iskustva u toj oblasti, kao i opšti pregled koncepta projekta.

“Dostavljanje pisma o namjerama ne obavezuje, niti ograničava Tendersku komisiju u izboru investitora”, navodi se u saopštenju.

Tenderska komisija će, nakon isteka roka za izražavanje interesovanja, na osnovu zakonske procedure sprovesti proceduru privatizacije.

Iz Savjeta su podsjetili da je privatizacija ICM-a predviđena odlukom o Planu privatizacije za ovu godinu.

Privatizacija je predviđena metodom prodaje akcija putem javnog tendera i/ili dokapitalizacije.

“Cilj privatizacije je povećanje konkurentnosti i efikasnosti funkcionisanja društva, obezbjeđivanje novih radnih mjesta i zapošljavanje, kao i pozicioniranje na domaćem i medjunarodnom tržištu”, navodi se u saopštenju.

Predmet tendera će biti prodaja 51,11 odsto akcija nikšićke kompanije koje posjeduju država, fondovi penzijskog i invalidskog osiguranja i za obeštećenje i Zavod za zapošljavanje (ZZZ).

Institut je licencirana naučno-istraživačka ustanova, koja se bavi istraživačko-razvojnim poslovima u oblasti tehničko tehnoloških nauka, laboratorijsko-terenskim ispitivanjima i sveobuhvatnom karakterizacijom metalnih i nemetalnih materijala.

U Institutu se obavljaju specijalistička ispitivanja fizičko hemijskog stanja i karakterizacije materijala i procesne opreme na nivou ekspertiza, arbitraža i stručnih nalaza.

Godišnje se realizuje više ekspertiza za potrebe preduzeća Crne Gore i regiona iz oblasti industrije čelika, rudarstva, energetike, građevinske, hemijske i aluminijske industrije.

Najčitanije

lgbt forum progres, obuka, novinari, mizogini govor

Realizovan trening za novinare u cilju suzbijanja mizoginog govora

Podgorica, (MINA) - Nevladine organizacije (NVO) LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni centar realizovale...