fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPosjeta na nivou 67 odsto u odnosu na 2019. godinu

Posjeta na nivou 67 odsto u odnosu na 2019. godinu

Tivat, (MINA-BUSINESS) – U Tivtu trenutno boravi oko 3,8 hiljada turista, što je na nivou 67 odsto u odnosu na isti period 2019. godinu, saopštila je direktorica tivatske Turističke organizacije (TO) Danica Ćeranić Banjević.

Od ukupnog broja prijavljenih gostiju, 3,75 hiljada je stranih i to naviše iz Srbije, Rusije, Ukraine, Bosne i Hercegovine (BiH), a nakon toga i gosti iz Zapadne Evrope.

Ćeranić Banjević je kazala da i dalje nemaju precizne podatke o broju gostiju za jun, ali da se na osnovu sedmičnih presjeka vidi da je u Tivtu boravilo između 50 i 65 odsto gostiju u odnosu na isti period 2019.

“Najave koje imamo od turističke privrede su dobre, pa se nadamo da će se ovaj trend ostvarenog prometa nastaviti i u narednom periodu”, saopštila je Ćeranić Banjević za agenciju CGNews.

Ona je podsjetila da se i pored dobrih najava za glavni dio sezone ne smije zaboraviti da je fleksibilna politika otkazivanja rezervacija u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

“Nezahvalno je sada govoriti o prognozama, jer gosti mogu da otkažu aranžman samo par dana prije dolaska na destinaciju. Nadajmo se povoljnoj epidemiološkoj situaciji, kako na emitivnim tržištima tako i kod nas”, dodala je Ćeranić Banjević.

Prema njenim riječima, Tivat je grad koji je do pandemije koronavirusa bio prepoznat kao mjesto sa velikim brojem dešavanja, pa se dobar program priprema i ove godine.

“Zanimljive programe ove godine će realizovati i Centar za kulturu, a prvi je već 5. jula na Pinama. Takođe, zanimljivi programi, poput smotre mode i festivala Supervain, biće realizovani u Porto Montenegru. Turistička organizacija će, shodno mjerama, ove godine fokus staviti na neke mini događaje kojima će promovisati lokalnu tradiciju“, objasnila je Ćeranić Banjević.

Trenutno je aktuelna kampanja Odmor je u Tivtu i u posljednjih oko 20 dana traje intezivna digitalna kampanja na tržište regiona, kako bi ispromovisali ponudu izdavaoca privatnog smještaja.

„U okviru ove kampanje svi zainteresovani turisti mogu da bukiraju smještaj u nekoliko cjenovnih kategorija. Ponuda važi i za domaće goste, a ponuda apartmana data je na sajtu TO i sadrži fotografije i sve ostale potrebne informacije“, zaključila je Ćeranić Banjević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije