fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPodrška EBRD za brojne infrastrukturne projekte

Podrška EBRD za brojne infrastrukturne projekte

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), prema riječima njenih predstavnika, kroz aktuelne projekte u Crnoj Gori pruža podršku realizaciji brojnih infrastrukturnih projekata, kao i jačanju sektora malih i srednjih preduzeća, koji predstavlja ključni izvor rasta crnogorske ekonomije.

Guvernerka Centralne banke (CBCG) Irena Radović sa saradnicima sastala se danas sa timom EBRD-a, kojeg je predvodio šef kancelarije te finansijske institucije u Crnoj Gori, Remon Zakaria.

„Ključna tema sastanka odnosila se na projekat WE Finance Code koji je usmjeren na unapređenje finansiranja malih i srednjih preduzeća kojima rukovode žene. U cilju konkretizacije daljih koraka na planu realizacije ovog projekta, guvernerka CBCG i predsjednica EBRD-a potpisaće Memorandum o saradnji između ove dvije institucije“, navodi se u saopštenju CBCG.

Radović je naglasila potrebu daljeg angažovanja na poboljšanju pristupa izvorima finansiranja, posebno za ranjive kategorije, koje uključuju žene i mlade.

„Vjerujem da kroz pažljivo osmišljene projekte i tijesnu saradnju regulatora, finansijskog sektora i EBRD-a, možemo doprinijeti stvaranju povoljnijeg biznis ambijenta i unapređenju pristupa finansijama za mikro, mala i srednja preduzeća“, kazala je Radović.

Na sastanku je bilo riječi i o konkretnim inicijativama, čija bi realizacija doprinijela ostvarenju ciljeva oko kojih su se sagovornici saglasili i dogovoren je nastavak komunikacije ovim povodom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije