fbpx
NaslovnicaGlavna vijestOdović: Imamo mehanizme da odblokiramo pravosudni sistem

Odović: Imamo mehanizme da odblokiramo pravosudni sistem

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Ministarstvu finansija i socijalnog staranja su izrazili žaljenje zbog odluke advokata da ne prihvate sporazum i nastave obustavu pružanja pravne pomoći i poručili da će, ukoliko bude potrebno, koristiti mehanizme koje imaju na raspolaganju da odblokiraju pravosudni sistem.

Državni sekretar u Ministarstvu, Janko Odović, odgovarajući na pitanja Dana kazao je da su odluku advokata primili u četvrtak poslije 15 sati, kada su obaviješteni da se nastavlja štrajk, te da nije prihvaćen predlog o formiranju radne grupe koja bi se bavila analizom i rješavanjem spornih pitanja u vezi sa primjenom Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga na advokatsku djelatnost.

“Ministarstvo izražava žaljenje zbog ovakvog ishoda dosadašnjih pregovora, jer su upravo temeljna analiza i predlozi na osnovnu nje najbolji način da se dođe do obostrano prihvatljivog rješenja i da se odblokira pravni sistem u korist svih građana Crne Gore”, naveo je Odović.

On je kazao da će u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, preduzeti korake radi obezbjeđivanja i očuvanja pravne sigurnosti svih građana Crne Gore.

“Smatramo da odbijanje u pronalaženju obostranog rješenja vodi do urušavanja pravosudnog sistema, što Ministarstvo, a ni advokati, kao društveno odgovorni, ne smiju da dozvole. Ministarstvo će, ukoliko bude neophodno, u dogovoru sa Vladom koristiti mehanizme koje ima na raspolaganju da odblokira pravosudni sistem”, rekao je Odović.

On je još jednom pozvao advokate da u što kraćem roku, odnosno do ponedjeljka, dostave predloge za novu rundu pregovora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije