fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdložili ročište jer čekaju dokumentaciju

Odložili ročište jer čekaju dokumentaciju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Privredni sud je ponovo odložio ročište u sporu koji su protiv Glavnog grada pokrenuli Samostalni sindikat Kombinata aluminijuma (KAP) i kompanija Montas inžinjering, jer još nije dobio traženu dokumentaciju u vezi izgradnje stanova.

Sud je tu dokumentaciju prije pola godine tražio od tadašnjeg Ministarstva održivog razvoja i turizma, piše Pobjeda.

Sudija Faruk Mušović najavio je da će ponovo poslati urgenciju.

Traže dokumentaciju koju je prvobitno, radi izdavanja građevinske dozvole, priložio sindikat, a onda i prijavu za promjenu investitora kojom je Montas inžinjering naknadno ušao u ovaj posao.

Tek tada će, kako je najavio Mušović, odlučiti o njihovom zahtjevu za finansijsko vještačenje kako bi bila utvrđena šteta koju su, kako tvrde, pretrpjeli zbog neizdavanja građevinske dozvole.

Sindikat je prvobitnu dozvolu za izgradnju dobio prije osam godina, ali ona nije iskorišćena jer im je novac iz stambenog fonda, kako je naveo bivši predsjednik sindikata Zoran Milošević, uzeo menadžment ruske Centralnoevropske aluminijske kompanije (CEAC) koji je tada gazdovao KAP-om.

Kako nijesu imali novca da započnu gradnju, dogovorili su da kompanija Montas inžinjering preuzme sva ulaganja uz očekivanje da će produženje građevinske dozvole biti samo formalnost.

Ipak, ispostavilo se da je još nijesu dobili.

Iduće ročište zakazano je za sredinu marta.

Najčitanije