fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdlični ekonomski odnosi temelj buduće saradnje Crne Gore i Srbije

Odlični ekonomski odnosi temelj buduće saradnje Crne Gore i Srbije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Srbija imaju odlične ekonomske odnose, na temelju kojih mogu nadograđivati međusobnu saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, ocijenili su crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić.

Krivokapić je izrazio zahvalnost Dačiću na toplom prijemu u reprezentativnom domu Narodne skupštine Srbije.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, istakao značaj saradnje dva parlamenta na planu evropskih integracija i u tom kontekstu pozdravio preporuku Evropske komisije o otvaranju dva nova klastera u pristupnim pregovorima sa Srbijom.

„Crna Gora će, i u narednom periodu, biti konstruktivan partner u ostvarivanju zajedničkog integracijskog cilja. Iz naše perspektive integracija zemalja Zapadnog Balkana u EU nema alternativu, i uvjereni smo da snaženje sigurnosti i bezbjednosti regiona predstavlja ključni preduslov našeg daljeg napretka u integracionom procesu“, kazao je Krivokapić.

Dačić je zahvalio Krivokapiću na posjeti Beogradu i dodao da Srbija nema bližu državu od Crne Gore, i da tu činjenicu treba pretočiti u komparativnu prednost, kada su u pitanju međudržavni odnosi Crne Gore i Srbije.

Tokom razgovora potencirana je važnost istorijskih veza i zajedničke evropske perspektive Crne Gore i Srbije.

Sastanak je završen u uvjerenju da će odnosi između dvije države u budućnosti biti uzorni primjer dobrosusjedske saradnje.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Usik pobijedio Fjurija

Podgorica, (MINA) - Ukrajinski bokser Oleksander Usik apsolutni je prvak svijeta u teškoj kategoriji. On...