fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOdličan početak turističke godine u Casa del Mare

Odličan početak turističke godine u Casa del Mare

Kamenari, (MINA-BUSINESS) – Mlada bokeljska hotelska grupacija, Casa del Mare, ranije nego prethodnih godina, već u martu, otvorila je svih pet malih hotela, mada Casa del Mare Mediterraneo u Kamenarima posluje tokom cijele godine.

Direktor i osnivač hotelske grupacije Casa del Mare, Nikola Milić, kazao je za Novski portal da to dosta govori o dobroj predsezoni, ali i obećavajućoj glavnoj sezoni.

“Trebalo bi da ova godina bude bolja od prethodne. Oko praznika je bila stoprocentna popunjenost i vanpansionska potrošnja je bila odlična. Do sada smo jako zadovoljni. Ostvarujemo planirane budžete, a u odnosu na prošlu godinu to je značajno bolji prihod”, rekao je Milić.

U pripremi sezone, menadžerski tim Casa del Mare obavio je jako dobar posao u angažovanju kadra.

“Regrutacija zaposlenih ide odlično, zahvaljujući dobrom odnosu i uslovima koje nudimo kadru posljednjih godina. Još nijesmo došli u situaciju da zapošljavamo radnike iz takozvanih trećih država i dalekih zemalja, iako će biti veliki broj zaposlenih u sezoni, preko 200 u cijeloj hotelskoj grupaciji. To me raduje, jer odolijevamo tom trendu i potrebi tržišta rada. Štitimo tako naš proizvod, kvalitet i prepoznatljivost usluge”, poručio je Milić.

On smatra da je prednosti Crne Gore u očuvanju originalnosti usluge.

Da bi ona zaista bila autentična, u skladu sa našom kulturom, treba da nosioci te usluge budu naši stanovnici, ili iz regiona, koji imaju sličnu kulturu kao mi.

On je dodao da su more i priroda lijepi, ali usluga je bitnija više nego ikada.

“Vjerujem da su ljudski i profesionalni odnos, ali i sazrijevanje grupacije, kroz poštovanje standarda i procedura poslovanja i rad u zimskom periodu, bili presudni da imamo veliki broj povratnika sezonaca. Stalno je zaposleno 60-ak radnika i taj broj iz zime u zimu raste, plus povratnici sezonci, plus oni koji su čuli da kod nas vlada pozitivan radni ambijent i karijerno napredovanje mladih”, saopštio je Milić.

On je dodao da i plate rastu u skadu sa tržištem.

“Istraživanja pokazuju da je radnicima plata na trećem mjestu po važnosti prilikom zaposlenja. Bitnije im je da osjećaju sigurnost i pripadnost jednom radnom ambijentu. Jer, može poslodavac da obeća veliku platu, a kasnije radniku da traži mnoge stvari, koje ona ne podrazumijeva. Radniku ne znači mnogo nešto veća zarada, ako je poslodavac redovno ne isplaćuje. Zato u Casa del Mare veoma vode računa o poslovnoj etici. Neki radnici su posljednjih godina mijenjali poslodavce, ali su se opet vratili, kao svojoj kući”, napomenuo je Milić.

U sklopu grupacije posluje pet butik hotela – Casa del Mare Mediterraneo u Kamenarima, koji je u vlasništvu Milića, Casa del Mare Blanche, u Bijeloj, Casa del Mare Amfora u Orahovcu, Casa del Mare Vizura, koji su u dugogodišnjem zakupu i Casa del Mare Pietra u Dobroti koja je u menadžmentu.

“Od okolnosti zavisi da li ćemo stići da otvorimo Casa del Mare Mangata u Budvi, koji će biti u menadžmentu. Grupacija ima potpisane ugovore i za hotel u Kolašinu, koji je planiran da se otvori za narednu zimsku sezonu, odnosno u oktobru. Imamo projekat Sveti Stefan, koji treba da se otvori pred sezonu naredne godine, kao i druge projekte u fazi pregovora. Zato nam je bitan kadar i da pratimo napredovanje svakog pojedinca, kako bismo sjutra bili spremni za nove poduhvate”, poručio je Milić.

Kompleks Casa del Mare Mediterraneo u Kamenarima od prošlog ljeta je obogatio ponudu restoranom i plažom Limoneto, u nastavku Bocase. Ali tek ove sezone, od sredine maja, očekuje se da Limoneto bude u punoj funkciji i kapacitetu.

U hotelskoj industriji Crne Gore, grupacija Casa del Mare nametnula se kao pravi poznavalac tržišta, inovativna i posvećena u vođenju malih hotela u svim njegovim sektorima. Strast prema hotelijerstvu je polazište koje garantuje uspješan rad svakog zdanja, člana grupacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije