fbpx
NaslovnicaMINA BusinessMilačić: Ponašanje Pejovića dio predizborne kampanje

Milačić: Ponašanje Pejovića dio predizborne kampanje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ponašanje vlasnika Uniprom KAP-a, Veselina Pejovića, dio je predizborne kampanje Demokratske partije socijalista za izbore u Nikšiću sa ciljem pokušaja destabilizacije vlasti, kako bi se preko leđa radnika pokupili jeftini politički poeni, smatra predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić.

On je ocijenio da je, uže gledano, cilj te Pejovićeve, po društvo opasne, predstave jeste i predizborni uticaj i dodatno disciplinovanje radnika u njegovoj povezanoj firmi u Nikšiću, Boksitima.

“Pejović je na sjednicu Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije došao sa jasnim planom, unaprijed napisanim govorom, tako da nema nikakve dileme da je riječ o izrežiranom scenariju sabotaže ekonomsko-političkog života Crne Gore”, kazao je Milačić, koji je i član te skupštinske Komisije.

On je u saopštenju naveo da se Pejović, u maniru klasičnog goniča robova, zarad sopstvenih i interesa njegovih političkih nalogodavaca, prema 600 radnika odnosi kao prema taocima, koji su, sa svojim porodicama, kolateralna šteta opasnog hira jednog biznismena i njegovih političkih mentora.

“Umjesto da, u skladu sa elementarnom pristojnošću čovjeka i poslodavca, sasluša predstavnike naroda u parlamentu, u pomenutoj Komisiji, te ispravi spočitane nepravilnosti i nezakonitosti, Pejović je izabrao predizborni circus”, rekao je Milačić.

On je naveo da javnost može samo zamisliti kako se Pejović ponaša i ophodi prema radnicima van domašaja kamera kada se na ovaj način javno igra sa sudbinama 600 porodica sopstvene firme.

“Pejović mora da zna da ova Crna Gora nije ona od prije 30. avgusta i da to što je navikao na sistemski podržano bahaćenje i njegovo aminovanje bivše parlamentarne većine, više nije moguće i nećemo tolerisati”, dodao je Milačić.

On je kazao da ucjene poslodavca, na štetu države i radnika, bilo da ih je jedan, 600 ili deset hiljada, ne smiju i neće biti dozvoljene, a činjenica da je riječ o poslodavcu sa osnovanim sumnjama u porijeklo stečene imovine samo dodatno pojačavaju potrebu da se njime pozabavi uskoro oslobođeno tužilaštvo.

Najčitanije

Rast cijena nafte

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte danas su porasle na međunarodnim tržištima. Rast cijena podstakla...