fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryMedojević: Vlada može odmah povećati minimalnu zaradu

Medojević: Vlada može odmah povećati minimalnu zaradu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada bi trebalo da ukine porez na zarade do iznosa prosječne, što bi stvorilo prostor za povećanje minimalne koja bi iznosila 250 EUR, ocijenio je lider Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević.

“Vlada ne treba da čeka tri ili četiri godine kako bi povećala minimalnu zaradu. To može da uradi odmah sada, ali treba ukinuti porez na zarade, koji iznosi devet odsto, za one do nivoa prosječne. Ukidanje tog poreza bi relaksiralo poslodavce i stvorilo veći fiskalni prostor u kompanijama da se ispalte veće plate”, rekao je Medojević na konferenciji za novinare.

On je, komentarišući nezvanične najave da Vlada planira da svake godine za određeni iznos povećava minimalnu zaradu kako bi ona za tri ili četiri godine došla do nivoa polovine prosječne, rekao da je to priznanje izvršne vlasti da je ideja PzP-a bila dobra.

Medojević je rekao i da bi sindikati trebalo da se izbore za veću mininmalnu zaradu i priključe se aktuelnim protestima protiv vlasti.

“Pozivamo sindikate da se bune, jer nijedna Vlada neće povećati minimalnu zaradu bez demonsracija, protesta i pritisaka. Mi, međutim, imamo ovaj državni partijski sindikat, koji se dogovara sa Demokratskom partijom socijalista (DPS)”, saopštio je Medojević.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije