fbpx
NaslovnicaMINA BusinessManji promet robe u trgovini na malo

Manji promet robe u trgovini na malo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Promet robe u trgovini na malo u avgustu je, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bio manji 37,1 odsto u tekućim, a 36,6 odsto u stalnim cijenama, pokazuju podaci Monstata.

“Promet robe u trgovini na malo u avgustu je, u odnosu na jul, bio veći 4,5 odsto u tekućim i stalnim cijenama”, navodi se u saopštenju.

Iz Monstata su kazali da je promet u trgovini na malo motornim gorivima u avgustu, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bio manji 35,7 odsto u tekućim i 24,9 odsto u stalnim cijenama.

“U odnosu na jul bio je veći 0,2 odsto u tekućim i manji 0,4 odsto u stalnim cijenama”, rekli su iz Monstata.

Promet u trgovini na malo prehranom u avgustu je u odnosu na isti prošlogodišnji period manji je 37,8 odsto u tekućim i 38,8 odsto u stalnim cijenama, dok je u odnosu na jul veći 4,9 odsto u tekućim i 4,8 odsto u stalnim cijenama.

“Promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima je u avgustu manji 9,4 odsto u odnosu na avgust prošle godine, dok je 3,6 odsto manji u odnosu na jul”, kazali su iz Monstata.

Promet u trgovini na malo neprehrambenim proizvodima je u avgustu manji 40 odsto u odnosu na prošlogodišnji avgust, dok je u odnosu na jul veći 6,5 odsto.

Najčitanije