fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKonferencija o ekonomiji u srijedu i četvrtak

Konferencija o ekonomiji u srijedu i četvrtak

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Konferencija o ekonomiji Montenegro 2023, koju organizuje Privredna komora (PKCG), održaće se u srijedu i četvrtak u hotelu Splendid u Budvi.

Iz PKCG, koja od 2010. godine organizuje Konferenciju o ekonomiji, saopštili su da je to izuzetno važan ekonomski događaj u regionu, kako sa aspekta aktuelnosti tema koje pokreće sa govornicima na najvišem nivou, tako i mogućnosti poslovnog povezivanja, kao dodatne vrijednosti.

Glavna tema konferencije ove godine su ekonomski horizont regiona, a učesnici će razmotriti pitanja važna za ekonomsku budućnost ovih prostora.

„Na jednom od najznačajnijih ekonomskih događaja, koji se organizuje na prostoru Zapadnog Balkana, u nastojanju da kroz dijalog dođu do odgovora važnih za poslovnu zajednicu regiona i šire, te za društvo u cjelini, u svojim izlaganjima kroz pet panela govoriće predstavnici poslovne i akademske zajednice Crne Gore i regiona, uvaženi ekonomski stručnjaci, te eksperti međunarodnih institucija“, navodi se u saopštenju PKCG.

Konferencija će imati pet panela pod nazivom Kriza traje, Zelena tranzicija u EU i na Zapadnom Balkanu – de iure i de facto, Kreatori politika, da li se čujemo, Inovacije: Pre(D)uzmi ideju i Održivost evropskih integracija i perspektive članstva u EU.

Kao i prethodnih godina, tokom trajanja Konferencije biće organizovani bilateralni susreti privrednika regiona, što je šansa za uspostavljanje saradnje među privrednicima na konkretnim poslovnim aranžmanima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Milojko Spajić

Spajić danas sa Šolcem u Berlinu

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sastaće se danas u Berlinu...