fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKapitalni projekat u interesu Cetinja i njegovih građana

Kapitalni projekat u interesu Cetinja i njegovih građana

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Zakup nepokretnosti kompleksa Gornjeg Oboda na period od 30 godina kapitalni je projekat koji je u interesu Cetinja i njegovih građana, ocijenio je predsjednik Opštinskog odbora Demokratske patije socijalista (DPS), Miloš Ražnatović.

Skupština Prijestonice Cetinje usvojila je u petak, bez prisustva opozicije, odluku o davanju saglasnosti na zaključenje ugovora o zakupu nepokretnosti kompleksa Gornjeg Oboda.

Kompanija Montenegro Bio Science iz Podgorice bila je jedina koja je predala tendersku dokumentaciju. Ta kompanija zainteresovana je da na prostoru nekadašnjeg Oboda otpočne proizvodnju industrijske konoplje.

Ražnatović, koji je i predsjednik Radne grupe za izradu Nacrta ugovora o zakupu kompleksa, kazao je da se radi o investiciji koja će prve dvije godine iznositi najmanje deset miliona EUR i gdje će se otvoriti 100 novih radnih mjesta.

„Godišnji zakup prostora će iznositi 660 hiljada EUR, a investitor će uplaćivati deset odsto neto profita na račun budžeta Prijestonice“, naveo je Ražnatović u saopštenju i dodao da se predviđa da taj iznos neće biti manji od milion EUR godišnje.

On je rekao da je zadovoljan što jedan renomirani investitor dolazi na Cetinje i da se gradu na taj način otvaraju nove perspektive.

„Ono što je DPS postavila kao jedan od ciljeva u predizbornoj kampanji počelo je da se realizuje. Međutim, sa žaljenjem moram konstatovati da sa nama nijesu bile kolege iz opozicionih partija, što su i ovu priču shvatili kao političko nadmetanje, jer je trebalo da kao Cetinjani svi budemo zajedno i podržimo jednu ovako važnu odluku, koja je prevashodno vezana za budućnost grada“, smatra Ražnatović.

On je ocijenio da su izgovori kolega iz opozicije bezrazložni.

„Ovaj proces se realizuje od septembra prošle godine i nadam se da će se do kraja ove godine otvoriti proizvodni kapaciteti i stvoriti preduslovi za zapošljavanje naših sugrađana“, kazao je Ražnatović.

On je uvjeren da će ova investicija podstaći i manje investitore da ulažu u Prijestonicu Cetinje.

„Ovim poslom smo pokazali da smo kredibilna investiciona destinacija koja je veoma dobro saobraćajno povezana i infrastrukturno obezbijeđena za sve vrste biznisa, pa se nadamo da će ovo biti prvi korak u razvoju Cetinja kao jedne atraktivne biznis destinacije“, zaključio je Ražnatović.

Najčitanije