fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJavni poziv za finansiranje Eureka projekata od marta

Javni poziv za finansiranje Eureka projekata od marta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Multilateralni poziv, kroz koji će se finansirati Eureka projekti istraživanja, razvoja i inovacija u Albaniji, Austriji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Crnoj Gori, Poljskoj, Slovačkoj i Srbiji, biće otvoren 1. marta.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja saopšteno je da su se nadležna ministarstva i agencije koje finansiraju istraživanja, razvoj i inovacije iz pomenutih devet zemalja udružile sa namjerom da finansiraju međunarodne projekte istraživanja i inovacija.

“Poziv će biti objavljen na osnovu Memoranduma o razumijevanju između Eureka Sekretarijata i zemalja članica Eureka inicijative potpisanog 2012. godine, kao i postignute saglasnosti nacionalnih institucija iz zemalja učesnica”, navodi se u saopštenju.

Svrha poziva je, kako se precizira, da omogući inovativnim i naučnoistraživačkim organizacijama koje posluju u Crnoj Gori, da u potpunosti učestvuju u međunarodnim projektima i podstaknu njihovo učešće u svim tematskim oblastima Eureka programa.

“Ministarstvo je za ove namjene izdvojilo sredstva u ukupnom iznosu od 45 hiljada EUR za ovu godinu, odnosno 15 hiljada EUR po projektu godišnje. Maksimalno trajanje projekta iznosi 36 mjeseci”, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo je pozvalo sve zainteresovane inovativne i naučnoistraživačke organizacije da podnesu svoje projektne prijave do 30. juna.

“Svi uslovi, linkovi i uputstva za prijavu, biće objavljeni na dan otvaranja ovog javnog poziva, a u okviru javnog konkursa za sufinansiranje inovacione djelatnosti u ovoj godini – Sufinansiranje učešća u Eureka projektima, koji će biti objavljen istog dana”, rekli su iz Ministarstva i pozvali sve da se prijave od 1. marta do 30. juna.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije