fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInterpretacije predloženih zakonskih odredbi u velikoj mjeri pogrešne

Interpretacije predloženih zakonskih odredbi u velikoj mjeri pogrešne

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će organizovati okrugli sto u vezi sa Nacrtom izmjena i dopuna zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, jer su interpretacije predloženih zakonskih odredbi u velikoj mjeri pogrešne.

Ministarstvo je, kako je saopšteno, u toku javne rasprave na Nacrt izmjena i dopuna zakona o prevozu u drumskom saobraćaju dobilo određeni broj sugestija koje se odnose na uređenje oblasti auto taksi prevoza i luksuznog vida prevoza renta kar sa vozačem (limo servis).

“Imajući u vidu sadržinu sugestija kao i medijske članke u kojima prepoznajemo različite interpretacije predloženih zakonskih odredbi koje su u velikoj mjeri pogrešne, Ministarstvo je prepoznalo potrebu da organizuje okrugli sto u vezi sa tim izmjenama i dopunama sa svim preduzećima koja su pokazala zainteresovanost”, rekli su iz Ministarstva.

Takođe, u Ministarstvu su kazali da pojedini navodi koji se odnose na nekonsultovanje zainteresovane javnosti nijesu tačni, jer pored predstavnika privrede koji su učestvovali u izradi Nacrta izmjena i dopuna zakona o prevozu, javna rasprava upravo predstavlja najtransparentniji vid konsultovanja zainteresovane javnosti.

“O mjestu i vremenu održavanja okruglog stola zainteresovana preduzeća će biti blagovremeno informisana”, zaključuje se u saopštenju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije