fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInstitut primio prve pacijente

Institut primio prve pacijente

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Institut „Simo Milošević“ primio je prve ovogodišnje pacijente, osiguranike Fonda zdravstva, nakon predaha od mjesec iskorišćenog za najneophodnije popravke.

“Stiglo je oko 50 gostiju, uglavnom fondovski pacijenti i nešto malo samoplatežnih iz regiona. Narednih dana očekujemo još gostiju, a sljedeće sedmice će biti dosta prijema u susret Prazniku mimoze”, rekla je za Novski portal predsjednica Sindikata Instituta, Marija Obradović.

Ona je dodala da još nijesu primili decembarsku zaradu, a da su svi koji su pozvani došli na posao.

„Zaposleni rade, znaju da moraju da rade, ostao nam je profesionalan odnos, kakav je uvijek i bio, u nadi da će se riješiti pitanje plate što prije“, dodala je Obradović.

Ovo je prelomna godina za opstanak akcionarskog društva, s većinskim vlasništvom države. Da je tako, najbolje znaju menadžment i radnici. Ostali su bez državnog programa rehabilitacije norveških pacijenata ove godine, sa dotrajalim objektima, opremom, 30-milionskim dugom, čestim blokadama računa zbog neizmirenih preko sedam miliona EUR prema Jugobanci u stečaju, kao i pravosnažnih presuda po tužbama radnika.

Decembarska plata, po novom kolektivnom ugovoru, kasni 15 dana.

Vlada je prošle sedmice odlučila da formira ekspertsku Komisju koja će tražiti rješenja za izlazak iz krize i pozicioniranje Instituta na tržištu. Odobrila je i povećanje usluga prema fondovskim osiguranicima deset odsto.

Ministar zdravlja, Vojislav Šimun, kazao je Novskom portalu da su u stalnim pregovorima sa Ministarstvom finansija i drugim relevantnim institucijama.

“Pokušavamo da iznađemo optimalno rješenje za Institut. Svakako bih istakao da je to dragulj našeg zdravstvenog sistema i uopšte Crne Gore i jedan od prioriteta za vrijeme mog mandata će biti rješavanje problema sa kojima se suočava ova ustanova”, poručio je Šimun.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Podgorica, kisa 2

Vremenska prognoza: Danas kiša, temperatura do 24 stepena

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno i nestabilno, povremeno...

Real na fajnl-foru