fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInicijativa IRF-a nedvosmisleno podsjeća na bitnost uloge žene u crnogorskom društvu

Inicijativa IRF-a nedvosmisleno podsjeća na bitnost uloge žene u crnogorskom društvu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Inicijative, poput Women on Boards, koju je pokrenuo Investiciono-razvojni fond s ciljem razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja, nedvosmisleno podsjećaju na bitnost uloge žene u crnogorskom društvu i zajednici, poručio je izvršni direktor Coca-Cola HBC Crna Gora, Nikola Tripković.

On je kazao da snažno podržava Women on Boards program, kao i da kroz angažman u multinacionalnoj kompaniji na dnevnom nivou ima priliku da sarađuje sa ženama različitih hijerarhijskih nivoa, te da može potvrditi da su upravo one te koje vrlo često donose drugačiju perspektivu, pokreću inicijative, da su inovativne i nerijetko izuzetno dobre liderke.

 

„Upravo su to razlozi zbog kojih je u našoj kompaniji Coca-Cola Hellenic, pomenuću region – Srbija, Kosovo, Crna Gora, broj žena na upravljačkim, odnosno menadžerskim pozicijama gotovo 40 odsto. I mi unutar naše kompanije želimo da taj procenat bude još i veći, jer smo svjesni snage koju žene na upravljačkim pozicijama donose našoj kompaniji, a ja lično smatram i svim drugim organizacijama”, rekao je Tripković.

On je saopštio da vjeruje da će upravo ta snaga u kombinaciji sa kampanjama ovog tipa rezultirati da se i crnogorsko društvo u nekom narednom periodu pomjeri ka evropskim statistikama na ovu temu.

Ipak, važnije od evropskih statistika je, kako smatra, upravo ohrabrivanje žena svih generacija, što je ključna poruka Women on Boards inicijative, da i one same moraju biti istrajnije u svojim ambicijama kako bi valorizovale svoj potencijal.

„Na kraju, zaključio bih još jednom snažnom podrškom kampanji Women on Boards sa ciljem da u nekom narednom periodu u crnogorskom društvu možemo vidjeti veći broj žena na ključnim pozicijama“, zaključio je Tripković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda i Herceg Novi nastavili seriju

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede i Herceg Novog nastavili su seriju pobjeda u sedmom...