fbpx
NaslovnicaMINA BusinessImplementiraju softver za upravljanje dokumentacijom i projektnim aktivnostima

Implementiraju softver za upravljanje dokumentacijom i projektnim aktivnostima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Elektrorpivrede (EPCG) i konzorcijuma Planetsoft potpisali su ugovor o nabavci i implementaciji softvera DMS za upravljanje dokumentacijom i projektnim aktivnostima, kao i softvera za praćenje i upravljenje terenskim ekipama.

Ugovor, ukupno vrijedan oko 1,8 miliona EUR sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost (PDV), u ime EPCG potpisali su, izvršni direktor Nikola Rovčanin i glavni finansijski direktor Miro Vračar, a u ime konzorcijuma Planetsoft, koga konstituišu kompanije: Planetsoft Beograd i Planetsoft Banja Luka, te podgorička kompanija B-ONE, izvršni direktor Planetsoft Beograd Ivan Topličić.

Rovčanin je kazao da će uvođenjem u poslovanje softvera DMS posao biti znatno olakšan i ubrzan, što je izuzetno važno ako se uzme u obzir da je EPCG krenula u veliki investicioni ciklus, posebno u oblasti obnovljivih izvora energije (OIE).

“Ovo je izuzetno važan projekat, dokument menadžment sistem za praćenje projekata i, generalno, kontrolu rada ekipa na terenu, imajući u vidu da smo krenuli u jedan veliki investicioni ciklus, naročito kad su u pitanju obnovljivi izvori energije, ali isto tako i kada je u pitanju funkcionisanje cijelog poslovnog sistema”, naveo je Rovčanin.

On je rekao da će uz pomoć tog softvera znatno ubrzati i dinamiku i kontrolu.

“Nadam se uspješnoj implementaciji s obzirom na reference konzorcijuma Plantsoft koji je ispostavio najpovoljniju ponudu”, kazao je Rovčanin.

Topličić je rekao da je zadovoljan činjenicom da je, kako je kazao, gigant poput EPCG prepoznao kompaniju Planetsoft kao potencijalnog implementatora ovog softvera.

“Izuzetno sam zadovoljan činjenicom da naše ideje nalaze put do tržišta i ovako kvalitetnih klijenata. Već na prvim sastancima prepoznali smo energiju sa vaše strane i koliko je ovo važan projekat za EPCG”, naveo je Topličić.

On je rekao da će se potruditi da, na osnovu iskustva koje imaju, a koje u ovom domenu nije malo, obezbijede najkvalitetniji mogući proizvod koji će značiti određene uštede i sve one prednosti koje softveri donose.

Rok za implementaciju projekta je 18 mjeseci, a realizovaće se u okviru četiri faze.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pezeru trofej u Baru

Podgorica, (MINA) - Mesud Pezer pobjednik je jubilarnog, 30. međunarodnog atletskog mitinga Bar 2024. Bacač...