fbpx
NaslovnicaMINA BusinessHipotekarna banka dobitnik nagrade EBRD-a

Hipotekarna banka dobitnik nagrade EBRD-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Hipotekarna banka dobila je, treću godinu zaredom, nagradu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za najaktivniju u Crnoj Gori.

Nagrade su dodijeljene u utorak, uoči godišnje konferencije i biznis foruma EBRD-a, koji se održava u Sarajevu.

EBRD je nagrade najuspješnijim partnerskim bankama na tri kontitenta dodijelila u okviru svog Programa olakšavanja trgovine /Trade Facilitation Program/.

Nagradu za najaktivniju banku u Crnoj Gori primila je izvršna direktorica sektora za poslovanje sa preduzećima i finansijska tržišta u Hipotekarnoj banci, Ana Golubović.

Ona je, kako je saopšteno iz banke, navela da kroz taj program crnogorska privreda ima mogućnost da jednostavnije i jeftinije realizuje poslovne odnose sa partnerima.

„Zadovoljstvo nam je što je Hipotekarna banka treću godinu zaredom dobitnik nagrade EBRD. Nagrada je dokaz naše posvećenosti promociji trgovine u Crnoj Gori i regionu. Na ovaj način ojačavamo regionalnu integraciju, olakšavamo međunarodno poslovanje i podstičemo rast trgovine“, kazala je Golubović.

Program olakšavanja trgovine (TFP) ustavovila je EBRD 1999. godine sa ciljem da promoviše trgovinu ka, iz i među zemljama u kojima EBRD investira. Kroz program, EBRD obezbjeđuje garancije međunarodnih banaka i kratkoročne kredite odabranim bankama za ustupanja lokalnim izvoznicima i distributerima.

Najčitanije

Andrijevica

Prekinut izborni proces u Andrijevici

Podgorica, (MINA) - Izborni proces u Andrijevici prekinut je do donošenja odluke Ustavnog suda...