fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGlavni grad kupuje saobraćajnice za 716 hiljada EUR

Glavni grad kupuje saobraćajnice za 716 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Direkcija za imovinu Glavnog grada ponudila je 716 hiljada EUR za kupovinu četiri parcele ukupne površine četiri hiljade metara kvadratnih u vlasništvu bivše fabrike “Radoje Dakić”.

Riječ je o kolskopješačkim površinama koje je grad krajem septembra prošle godine, neposrednom pogodbom sa stečajnom upravom, namjeravao da kupi za 477 hiljada EUR, odnosno za 119,9 EUR po kvadratu, prenosi Pobjeda.

Međutim, stečajni upravnik Mladen Marković odustao je od te pogodbe nakon prigovora advokata bivših radnika Branislava Ćupića na tu namjeru, navodeći da je tržišna vrijednost nepokretnosti na toj lokaciji porasla u odnosu na 2017. godinu kada je rađena posljednja procjena.

Prihvatajući ovaj prigovor, Marković je pokrenuo postupak procjene kojom je utvrđena nova vrijednost ove imovine i to po 180 EUR po kvadratu, nakon čega je oglasio 12. javnu prodaju na kojoj je ponudio samo tu imovinu po cijeni od 716 hiljada EUR.

Marković bi odluku o ponudi Glavnog grada trebalo da donese u roku od sedam dana.

Glavni grad je do sada dva puta kupovao zemljište bivše fabrike “Radoje Dakića” po cijeni od 119,9 EUR – prije godinu i po na javnom oglasu za 430,1 hiljadu EUR i početkom prošle godine neposrednom pogodbom za 152 hiljade EUR.

Marković je prošlu, 11. prodaju, koju je oglasio u septembru poništio.

Tada je, nakon dužeg vremena, ponudio 97,3 hiljade kvadrata zemljišta za centralne djelatnosti i stanovanje velike i male gustine po početnoj cijeni od 27,54 miliona EUR.

Oglasom je bilo predviđeno da se dijelovi zemljišta mogu kupiti pojedinačno, uz naznaku da bi prednost imali zainteresovani za cjelokupnu oglašenu imovinu.

Najčitanije