fbpx
NaslovnicaGlavna vijestFinansijska podrška za uvođenje sistema elektronske fiskalizacije

Finansijska podrška za uvođenje sistema elektronske fiskalizacije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će, kroz paket mjera podrške za prvi kvartal, obezbjediti privredi jednokratnu finansijsku pomoć u iznosu od 100 EUR za uvođenje sistema elektronske fiskalizacije, saopšteno je iz Uprave prihoda.

“Imajući u vidu da je Zakonom o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga propisana fiskalizacija gotovinskog i bezgotovinskog plaćanja u prometu proizvoda i usluga, a u cilju pružanja podrške preduzećima koji posluju u ugroženim djelatnostima, Vlada je opredijelila novčana sredstva za jednokratnu finansijsku pomoć”, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave su objasnili da pravo na jednokratnu finansijsku pomoć, u iznosu od 100 EUR, imaju obveznici koji privrednu djelatnost obavljaju u nekoj od djelatnosti koje su novim paketom mjera prepoznate kao ugrožene, kao i oni koji su izmirili sve poreze i doprinose na zarade zaposlenih koji su bili dospjeli za plaćanje na dan 30. septembar prošle godine, ili redovno izmiruju reprogramirane obaveze.

“Poreski obveznici koji uspostave sistem elektronske fiskalizacije zaključno sa 31. martom ove godine, pravo na finansijsku pomoć ostvaruju bez podnošenja zahtjeva i bez potvrde o namjeni utrošenih sredstava, na način što će, nakon zvanične registracije, fiksni iznos finansijske pomoći biti uplaćen na njihov tekući račun”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije