fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐurović: MA ugasio bivši menadžment DPS-a

Đurović: MA ugasio bivši menadžment DPS-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompaniju Montenegro Airlines (MA) je ugasio bivši menadžment Demokratske partije socijalista (DPS) i ostavio dug od 160 miliona EUR, saopštio je član borda direktora Air Montenegra i potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović.

„Poslanik DPS-a Nikola Rakočević je u pravu kada kaže da je ugrožena egzistencija visokoobrazovanog kadra iz MA i da su izgubljeni brend i vrijeme, ali zaboravlja da doda da je sve to izgubljeno za vrijeme vladavine njegove partije, koja je rukovodila sa MA tako dobro da je ostavila kompaniju sa 160 miliona EUR duga“, naveo je Đurović u saopštenju odgovarajući na navode Rakočevića da je sezona dokazala da je gašenje MA pogrešna odluka vlasti.

Đurović je rekao da je tu kompaniju DPS ostavio i sa izdatim državnim garancijama za avione preko 40 miliona EUR, sa potpuno zapostavljenom flotom i zaposlenima kojima nijesu plaćali poreze i doprinose.

„Rakočević bi morao da zna da je kao rezultat tako lošeg upravljanja njegovih partijskih kolega u MA došla i zabrana od Agencije za zaštitu konkurencije za bilo kakvom državnom pomoći toj kompaniji, a to je značilo i kraj njenog rada“, poručio je Đurović.

Prema njegovim riječima, nova Vlada, svjesna potrebe za nacionalnom avio-kompanijom, uradila jedini mogući potez, a to je osnivanje novog avio-prevoznika To Montenegro, u rekordnom roku.

„Na ovaj način sačuvani su avioni od zaplijene zbog neplaćanja rata od MA i data šansa velikom broju visokokvalifovanog kadra da radi u novoj nacionalnoj kompaniji“, tvrdi Đurović.

On je podsjetio da je i Italija nedavno ugasila svoju nacionalnu kompaniju Alitaliu, takođe zbog velikog duga, i osnovala novu kompaniju ITA, što, kako smatra, ukazuje da je u ovim situacijama gašenje jedini model.

„To Montenegro već u prvim mjesecima svog rada, prevozom velikog broja putnika tokom turističke sezone, potvrđuje opravdanost osnivanja. Otvaranjem novih destinacija i dobrim upravljanjem, nova kompanija ima priliku da bude most građana Crne Gore sa Evropskom unijom (EU) i drugim međunarodnim adresama“, zaključio je Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije