fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐurović: Crna Gora pokazala da može da bude lider u turizmu

Đurović: Crna Gora pokazala da može da bude lider u turizmu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je pokazala da uz kvalitetnu organizaciju može da bude lider u turizmu u regionu ali i šire, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA, Goran Đurović.

On je kazao da kolone turista koje se slivaju ka primorju i planinama govore u prilog da oni osjećaju Crnu Goru kao sigurnu destinaciju i otvorenu za sve.

Đurović je rekao i da je sadašnja Vlada preuzela vlast u ekonomski turbulentnom periodu sa lošim ekonomskim pokazateljima uslovljenim lošim odlukama prethodne vlade.

„U vrijeme korona krize uspješno su se sačuvale javne finansije obezbjeđivanjem kredita po relativno dobrim kamatnim stopama a urađen je i hedžing kredita prema kineskoj Eksim banci za autoput pomoću kojeg će država uštedjeti oko osam miliona EUR na godišnjem nivou”, naveo je Đurović u saopštenju.

To su, kako je dodao, sve dobre vijesti i potezi koje treba pohvaliti.

“To je i pokazatelj da Crna Gora ima uspješnu saradnju sa zapadnim partnerima i dokaz našeg prijateljskog odnosa i njihovog povjerenja prema Crnoj Gori. Uprkos nastojanjima nekih subjekata društva da te odnose poremete oni su vidimo konkretni i sve utemeljeniji“, poručio je Đurović.

On je podsjetio da Crna Gora ima bezbroj neiskorišćenih resursa i potencijala, ali da joj je potreban dobar i stručan menadžment koji će te potencijale iskoristiti kako bi Crna Gora ekonomski jačala.

„Samo radom i trudom stiže se do rezultata, a Crna Gora ima predispozicije za tako nešto. Potrebno je razvoj bazirati na održivim osnovama i zelenoj ekonomiji. U tom pravcu dobar je brižljiv odnos nove Vlade prema prirodnim potencijalima – moratorijum na izgradnju novih mHE i raskid ugovora gdje je to bilo moguće sa minimalnom štetom za državu“, naveo je Đurović.

Prema njegovim riječima, ono što je primjetno tokom turističkih sezona a zaostavština je prethodnih vlada, jeste loša putna infrastruktura, koja znatno otežava i sam dolazak a i cirkulaciju turista širom zemlje.

„Stoga se fokus u narednom periodu mora staviti na rješavanje ovog gorućeg problema“, zaključio je Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

RSCG uputio molbu za dobijanje specijalne pozivnice

Podgorica, (MINA) - Rukometni savez Crne Gore uputio je Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF) molbu...