fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDopis CLIA uobičajen poziv

Dopis CLIA uobičajen poziv

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Dopis direktora Cruise Lines International Association (CLIA) uobičajeni je poziv da se Kotor uključi i bude partner u izradi strategije održivog turizma, koja bi povezala brodare, lokalnu upravu i stanovništvo u ostvarivanju zajedničkog interesa održivosti, saopštili su iz kotorske Luke.

Oni su, u reagovanju na tekstove objavljene u Vijestima, kazali da najoštrije osuđuju pisanje novinara Siniše Lukovića koji, kako tvrde, pokušava da im nanese štetu i diskredituje jednu od najuspješnijih crnogorskih kompanija.

Iz Luke Kotor su kazali da napadi na to preduzeće traju u kontinuitetu više od dvije godine, a da su u poslednjih desetak dana toliko učestali da ne stižu ni da ih proprate.

Oni su naveli da je Luković u tekstu o navodnom nezadovoljstvu CLIA uslugama Luke Kotor davao sopstvena tumačenja dopisa direktora te međunarodne asocijacije, iako toga u tekstu nema ni u naznakama.

Iz Luke Kotor su saopštili da je isti slučaj i sa tekstom o odstupanju i neuskladjenostu poslovanja Luke Kotor sa više zakona, a u pogledu Izvještaja Državne revizorske instutucije (DRI).

„Taj izvještaj su iz DRI ocijenili kao najbolji, s obzirom da nije izrečena nijedan mjera ili dato negativno mišljenje zbog kršenja zakonskih prpisa, što jedino može biti osnov za neku kritiku. Međutim, Luković iznosi preporuke koje svakom znalcu čitanja revizorkih izvještaja, pa i samog DRI imaju benigni karakter, želeći da ih prestavi senzacionalističkim i spinujući javnost da Luka Kotor krši zakon“, kazali su iz te Luke.

Oni su pozvali nadležne u Vijestima da spriječe takva pisanja, jer su neutemeljena, paušalna, ulična i kompromitujuća i ne odražavaju objektivnost i novinarsku nepristrasnost.

„Ukoliko se nastave takvi tendeciozni i neutemeljeni novinarski napadi, Luka Kotor će biti prinuđena da iskoristi sva zakonom raspoloživa sredstva kako bi se odbranila i sačuvala poslovni integritet“, zaključuje se u reagovanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Kriterijum suđenja nije bio isti za obje ekipe

Podgorica, (MINA) - Sudijski kriterijum u prvom meču polufinala plej-ofa ABA Lige, između košarkaša...