fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDo novog posla uz pomoć platforme Jobiri

Do novog posla uz pomoć platforme Jobiri

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Minuta Consulting će u cilju što bolje edukacije i pripreme za sve nezaposlene, ali i one koje žele da promijene svoj posao, 30. septembra lansirati Jobiri digitalnu platformu za pomoć na putu ka tržištu rada.

Iz Hipotekarne banke je saopšteno da je taj digitalni kouč zasnovan na vještačkoj inteligenciji (AI) koji je prisutan na italijanskom tržištu od 2014. godine, a zastupnik za Crnu Goru je firma Minuta Consulting.

“Algoritmi platforme Jobiri omogućavaju kandidatima da za pet minuta kreiraju svoj CV uz pomoć 600 hiljada dostupnih fraza, pripreme se za razgovor za posao zahvaljujući Mock intervju opciji sa preko 250 pitanja koja mogu biti postavljena na razgovoru za posao, kao i da odgledaju 145 video lekcija sinhronizovanih na crnogorski jezik koje će im pomoći da naprave svoj akcioni plan kad je traženje posla u pitanju”, navodi se u saopštenju.

Na platformi se, kako se dodaje, mogu naći i oglasi za posao sa više regionalnih sajtova za zapošljavanje čineći tako ponudu kompletnom i jedinstvenom.

„Hipotekarna banka je investicijom u pristup ovoj digitalnoj platformi podržala Univerzitet Crne Gore i Karijerni centar u pružanju podrške studentima u povezivanju sa poslovnim svijetom”, navodi se u saopštenju.

Platforma Jobiri koja bi sadržala profile prijavljenih studenata i poslodavaca koji imaju saradnju sa Univerzitetom Crne Gore, predstavlja alat pomoći, prije svega za mlade, u svim koracima na putu do posla.

„Osim za nezaposlene pojedince, platforma sadrži niz korisnih instrumenata i za institucije kao što su karijerni centri, škole, univerziteti, agencije i biroi za zapošljavanje, ali i poslodavci, odnosno kompanije koje brinu o svom poslovnom imidžu i koriste usluge platforme za employer branding, oglašavanje radnih mjesta i selekciju kandidata”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije