fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrnogorski Telekom: Žičara nova turistička atrakcija

Crnogorski Telekom: Žičara nova turistička atrakcija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Žičara Kotor-Lovćen, koja je prošle sedmice zvanično otvorena, predstavlja novu turističku atrakciju u Crnoj Gori i na svojevrstan način obogaćuje njenu turističku ponudu, ocijenili su iz Crnogorskog Telekoma, koji je njen sponzor.

Rukovodilac za razvoj proizvoda i brend menadžment u Crnogorskom Telekomu, Gordana Spahić, kazala je da je ta kompanija prijatelj projekta koji povezuje dvije najljepše tačke u tom dijelu Crne Gore – Kotor i Lovćen, more i planinu.

„Prošle sedmice smo, uoči otvaranja žičare, našim korisnicima preko društvenih mreža poklonili određeni broj karata, kako bi korisnici Telekoma bili među prvima koji će uživati u jedinstvenom pogledu na Boku kotorsku“, navela je Spahić.

Ona je najavila da će kompanija poklanjati karte za vožnju žičarom svakog utorka do kraja oktobra.

„Zbog toga pozivamo korisnike da prate Instagram, Facebook i LinkedIn profile Crnogorskog Telekoma i na taj način ćemo dati dodatni doprinos promociji ovog jedinstvenog projekta“, rekla je Spahić.

Telekom je, osim sponzorstva projekta, uložio i u dodatni razvoj mobilne i optičke infrastrukture na lokaciji koja nije lako pristupačna.

„Telekom mreža je i zvanično najbrža mreža u Crnoj Gori, kao i mreža kroz koju svake godine prođe najviše gigabajta, a svaku priliku koristimo da kapacitet i snagu mreže dodatno unaprijedimo“, navela je Spahić.

Ona je dodala da su za potrebe tog infrastrukturnog projekta pojačali mobilni signal na trasi žičare, kako bi svi njihovi korisnici mogli da uživaju u benefitima najbrže 4G i 5G mreže u zemlji, i svoje utiske tokom vožnje još lakše podijelli sa prijateljima i najbližima.

Telekom je za potrebe tog projekta lokaciju pokrio i optičkom mrežom, neophodnom za funkcionisanje žičare.

Početna stanica žičare polazi od lokacije Dub, u blizini tunela Vrmac u kotorskoj opštini, a vožnja se završava na lokalitetu Kuk na planini Lovćen.

Vožnja traje 11 minuta, a posjetioci se za to vrijeme penju sa 65 metara na 1.350 metara nadmorske visine, uživajući tokom vožnje u zadivljujućem pogledu na Bokokotorski zaliv.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Milojko Spajić

Spajić danas sa Šolcem u Berlinu

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sastaće se danas u Berlinu...