fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrnogorski Telekom i IPification nude napredno mKYC rješenje

Crnogorski Telekom i IPification nude napredno mKYC rješenje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski Telekom i IP

ification ponudili su crnogorskom tržištu novu digitalnu uslugu – savremeno mKYC rješenje za verfikaciju identiteta korisnika online usluga.

Iz Crnogorskog Telekoma su kazali da je Meridianbet, jedan od vodećih brendova za klađenje u regionu, prva kompanija u Crnoj Gori koja je implementirala to rješenje.

„Crnogorski Telekom, član međunarodne Deutsche Telekom grupe i jedna od najinovativnijih kompanija u Crnoj Gori, kontinuirano unapređuje svoju ponudu servisa i usluga najsavremenijim, vrhunskim sigurnosnim rješenjima za mobilne uređaje, kako bi ispunio očekivanja svojih korisnika i poslovnih partnera“, navodi se u saopštenju.

Iz Crnogorskog Telekoma su dodali da je Meridianbet je bio prva kladionica u regionu koja je ponudila online i mobilnu aplikaciju za sportsko klađenje, klađenje uživo, kao i online kazino.

„Kao lider u globalnoj industriji igara, fokusiran na inovacije u sportskom klađenju i tehnologijama online kazina sa ciljem pružanja izvanrednog iskustva svojim korisnicima, Meridianbet se pridržava najsigurnijih i najinovativnijih standarda u igrama za odrasle, i želi da svakom korisniku omogući igru u okvirima njegovih finansijskih mogućnosti, kao i najbolje moguće igračko iskustvo i uslugu“, rekli su iz Telekoma.

IPification je vodeća kompanija u oblasti autentifikacije korisnika jednim klikom, i to prilikom prijave i registracije u okviru mobilnih aplikacija i na web-u, kao i za razvoj rješenja za sprečavanje prevara na internetu. Novi mKYC servis omogućava pružaocima usluga poput Meridianbeta da iskoriste direktnu vezu IPificationa sa telekomunikacionim operatorom kako bi uz korisnikov eksplicitni pristanak, obavili provjeru identiteta i automatski popunili online obrazac za registraciju.

PR i marketing menadžerka u Meridianbetu, Biljana Ilić, saopštila je da na taj način žele da registraciju učine još sigurnijom i jednostavnijom za sve koji će koristiti njihove usluge.

„Važno nam je da pratimo inovacije i trendove po kojima smo poznati u regionu i šire. Vjerujemo da će ova saradnja donijeti obostranu korist i unaprijediti poslovanje u našoj zemlji, ali i podstaći druge kompanije da posluju na jednostavniji i prije svega sigurniji način kada su u pitanju podaci korisnika. Ponosni smo što smo dio ovog izuzetnog projekta”, rekla je Ilić.

Direktor Sektora za digitalnu transformaciju u Crnogorskom Telekomu, Dušan Banović, kazao je da je, od početka partnerstva sa kompanijom IPification, zajednički cilj da korisničko iskustvo učine jednostavnijim, boljim i sigurnijim.

„Nakon što smo prije dvije godine zajedno, prvi u Crnoj Gori, predstavili najsavremeniji i najbrži način sigurne registracije i prijavljivanja korisnika – bez korišćenja šifri – mKYC servis predstavlja korak dalje kada je riječ o sigurnosti korisničkih podataka i unapređenju njihovog iskustva”, objasnio je Banović.

On je dodao da se mKYC servis IPificationa oslanja na informacije operatora u obliku koji nije dostupan trećim stranama, kako bi garantovao identitet korisnika i tačnost podaka koje korisnik unosi prilikom registracije za određene usluge.

„Činjenica da je Meridianbet prepoznao potencijal ovog rješenja, dovoljno govori o tome koliko naše kompanije polažu na sigurnost podataka, ali i ističe potencijal integracije ovog rješenja u velike i zahtjevne sisteme, u kojima je sigurnost imperativ poslovanja“, naveo je Banović.

Direktor kompanije Ipification, Stefan Kostić, rekao je da se nakon dvogodišnje saradnje sa Crnogorskim Telekomom iz prve ruke uvjerio u pažnju koju pridaju sigurnosti podataka u kombinaciji s odličnim korisničkim iskustvom za svoje korisnike, što ih čini savršenim partnerom.

“Veoma sam srećan što smo u ovaj novi projekat odmah uključili veliku kompaniju kao što je Meridianbet. Bilo je zadovoljstvo raditi s njima, i ne sumnjamo da će ovaj njihov potez motivisati i druge pružaoce usluga u Crnoj Gori da krenu njihovim stopama”, kazao je Kostić.

Svaka kompanija koja želi da unaprijedi proces registrovanja i prijavljivanja na svoju mobilnu aplikaciju, ili je potrebno da verifikuje identitet svakog novog korisnika kao validnog, sada može korisnicima koji su pretplaćeni na usluge Crnogorskog Telekoma omogućiti lako i sigurno IPification rješenje i samim tim i bolje korisničko iskustvo.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije