fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrnogorska ponuda predstavljena u Sarajevu

Crnogorska ponuda predstavljena u Sarajevu

Podgorica, Sarajevo, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO) je, u cilju promocije na tržištu regiona, organizovala promotivni događaj u Sarajevu i predstavila turističku ponudu na humanitarnom bazaru.

„Bogat zabavni program i domaći lokalni specijaliteti okupili su veliki broj ljudi, koji su se na ovaj način upoznali sa ponudom Crne Gore za zimsku turističku sezonu“, saopštili su iz NTO-a.

Prazničnu atmosferu u Sarajevu upotpunili su zvuci Gradske muzike Budva i nastup folklornog društva “Crna Gora“, a NTO je za najmlađe pripremila poklon paketiće.

”Gotovo svake godine novogodišnje praznike provodim u Crnoj Gori i danas smo zahvaljujući vama osjetili djelić te atmosfere. Djeca su uživala u programu koji ste pripremili, a posebno su ih iznenadili novogodišnji pokloni koje ste im uručili. U planu nam je da ove godine posjetimo sjever Crne Gore i par dana provedemo na primorju”, poručila je Nadežda Zahirović koja je prisustvovala promotivnom događaju u Sarajevu.

Ovom prilikom, NTO je predstavila novogodišnji program u svim gradovima i atraktivne aranžmane tokom zimskih mjeseci, a jedan od posjetilaca je poručio da Crna Gora ima nastupe najpoznatijih muzičkih izvođača.

”Primijetio sam da je većina regionalnih muzičkih zvijezda ove godine kod vas. Pošto sam veliki fan Čole, dolazim u Kotor, a vjerovatno ću odmor nastaviti u Kolašinu. Poslije više od dvije godine korone svi smo se uželjeli dobre zabave i ovakvih dočeka i siguran sam da će ove godine provod biti nezaboravan”, kazao je Martin Galić iz Banja Luke.

Promotivnom događaju u Sarajevu prethodila je odlično medijiski ispraćena pres konferencija, na kojoj su lokalne turističke organizacije predstavile atraktivne programe za predstojeće praznike i zimsku turističku sezonu.

Tom prilikom, savjetnik direktorice NTO, Amel Dedeić, kazao je da se nada odličnoj posjećenosti sjevera Crne Gore.

”Pored novogodišnjeg programa u više gradova, gdje će biti vodeće regionalne muzičke zvijezde, fokus je na ski centrima. Upoznali smo prisutne sa cijenima, kao i sa pripremljenim aranžmanima. Iako je inflacija uradila svoje, cijene su i dalje konkurentne, te očekujemo uspješnu zimsku turističku sezonu”, poručio je Dedeić.

Promocija u Bosni i Hercegovini (BiH) je bila i prilika da NTO, u saradnji sa crnogorskim Ministarstvom vanjiskih poslova, učestvuje i na ovogodišnjem Međunarodnom humanitarnom bazaru u Sarajevu.

Na crnogorskom štandu su se našli domaći lokalni proizvodi i suveniri iz različitih krajeva naše zemlje, a poseban segment je zauzela promocija projekta Dobro. Bolje. Domaće.

„Imam brojne uspomene iz Crne Gore, a današnji bazar mi je probudio sjećanja na te lijepe dane. Oduševili su me ručno rađeni suveniri koje sam kupio za poklone prijateljima”, naveo je Ivo Lukić koji je posjetio crnogorski štand.

CrnogorsKi štand privukao je ogromnu pažnju na ovogodišnjem bazaru, a tom prilikom NTO je donirala vaučer za trodnevni turistički aranžman u vrijednosti od 500 EUR, za koji su posjetioci bazara imali priliku da licitraju.

„S obzirom na to da smo suprug i ja ljubitelji zimskih sportova, par dana ćemo provesti na crnogorskim planinama. Uspjeli smo da nađemo vrlo povoljan aranžman, a danas smo vidjeli da je pripremljen i bogat zabavni porgram, te ćemo sigurno otići i na neki koncert”, poručila je Almedina Hamzić.

Kompletan prihod od ovogodišnjeg bazara namijenjen je za humanitarne svrhe, a u fokusu su institucije i organizacije koje se bave djecom sa invaliditetom i problemima u razvoju širom BiH.

Pored ambasade Crne Gore u BIH, podršku humanitarnom bazaru u Sarajevu pružila je i NTO, Privredna komora Crne Gore (PKCG), lokalne turističke organizacije Podgorice, Cetinje, Žabljaka, Bara, Budve, Herceg Novog, Pljevlja i Rožaje, kao i kompanija IDEA.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Razgovarali o boravišnoj taksi i suzbijanju sive ekonomije

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija održali su prvi u nizu...