fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryCRBC-u isplaćeno 511,68 miliona EUR

CRBC-u isplaćeno 511,68 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je kineskoj kompaniji China Road and Bridge Corporation (CRBC) za izgradnju prioritetne dionice auto-puta Bar-Boljare do kraja prošle isplatila ukupno 511,68 miliona EUR od planiranih 809,57 miliona, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Od tog iznosa, kako su objasnili, iz sredstava kineske Exim banke isplaćeno je 431,33 miliona EUR, dok je iz budžetskih sredstava izdvojeno 80,36 miliona EUR, pišu Dnevne novine.

“Zaključno sa 31. decembrom ukupan isplaćeni iznos je 511,68 miliona EUR”, precizirali su u Ministarstvu.

CRBC-u je u prošloj godini, kako su kazali, za prioritetnu dionicu Smokovac-Uvač-Mateševo isplaćeno 164,16 miliona EUR.

“Od početka prošle godine iz sredstava Chinese Exim banke isplaćeno je 135,93 miliona EUR, dok je iz budžeta izdvojeno 28,23 miliona EUR. Ukupan isplaćeni iznos zaključno sa 31. decembrom je 164,16 miliona”, naveli su predstavnici Ministarstva.

CRBC-u je u prošloj godini najviše novca isplaćeno u decembru i to 25,8 miliona EUR.

U Ministarstvu su naveli da je prvobitno planirano da se do sredine maja ove godine, kompletiraju radovi i, u skladu sa tim, obave sva plaćanja po osnovu realizacije prioritetne dionice auto-puta.

“Izvjesno je da će doći do produžetka radova na dionici Smokovac-Uvač-Mateševo, zbog čega će i dinamika realizacije plaćanja biti izmijenjena. Od ukupno planiranih 809,58 miliona EUR do kraja prošle godine isplaćeno je 511,68 miliona, dok bi preostali iznos trebalo da bude isplaćen po dinamici realizacije radova, čija se finalizacija očekuje do kraja naredne godine”, rekli su u Ministarstvu.

Najčitanije

Bajer i Atalanta u finalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena i Atalante igraće u finalu Lige Evrope. Bajer...