fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCijene nafte stabilne iznad 84 USD

Cijene nafte stabilne iznad 84 USD

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) – Cijene nafte zadržale su se u utorak na međunarodnim tržištima iznad 84 USD, podstaknute snažnom potražnjom kojoj je protivteža bila zabrinutost da će nestašica energenata i dijelova zaustaviti oporavak ekonomije od koronakrize.

Na londonskom tržištu cijena barela je bila gotovo nepromijenjena u odnosu na prethodno zatvaranje i iznosila je 84,3 USD. Značajnijih promjena nije bilo ni na američkom tržištu gdje se barelom trgovalo po 82,42 USD, prenosi SEEbiz.

Trgovce je zabrinuo podatak o padu industrijske proizvodnje u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) u septembru zbog globalne nestašice poluprovodnika, koji se nadovezao na usporavanje kineskog rasta u trećem tromjesečju na najniži nivo za godinu.

Pažnja se danas ponovo preusmjerila na snažnu potražnju, dodatno podstaknutu prelazom proizvođača struje i industrije sa skupljeg gasa na dizel i mazut i početkom sezone grijanja na sjevernoj hemisferi.

Na sjeveru Kine temperature bi trebalo da se spuste blizu nule, prema stranici AccuWeather.com i cijene uglja u azijskom divu porasle su u utorak čak 7,8 odsto.

Vodeći proizvođači su nedavno objavili da će u novembru povećati snabdijevanje samo 400 hiljada barela dnevno i procjenuje se da bi potražnja na kraju godine trebalo da nadmaši ponudu.

Naftne kompanije u SAD-u još se nijesu sasvim oporavile od posljedica uragana na kraju septembra i početku oktobra.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

lgbt forum progres, obuka, novinari, mizogini govor

Realizovan trening za novinare u cilju suzbijanja mizoginog govora

Podgorica, (MINA) - Nevladine organizacije (NVO) LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni centar realizovale...