fbpx
NaslovnicaMINA BusinessČeka se potpis Đukanovića

Čeka se potpis Đukanovića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović još nije potpisao ukaz o proglašenju Zakona o budžetu za ovu godinu, koji je Skupština usvojila prošle sedmice.

„Predsjednik će postupiti shodno Ustavom definisanim nadležnostima i utvrđenim rokovima“, odgovoreno iz Đukanovićevog kabineta na pitanje Vijesti kada će biti potpisan zakon i može li se desiti da bude vraćen parlamentu na ponovno odlučivanje.

Skupština je 17. juna usvojila Zakon o budžetu za ovu godinu, koji je predsjedniku Crne Gore dostavljen u ponedjeljak.

Predsjednik je u skladu sa Ustavom dužan da proglasi zakon u roku od sedam dana od usvajanja, odnosno za najviše tri dana ako je usvojen po hitnom postupku, ili da ga vrati Skupštini na ponovno u odlučivanje.

Ukoliko se desi da Đukanović ne potpiše ukaz, već zakon iz nekog razloga vrati parlamentu, to bi stvorilo nove probleme javnim finansijama. Pored toga što zakon ne bi stupio na snagu 1. jula, bilo bi upitno i kada bi ga poslanici u novoj proceduri ponovo izglasali, jer poslanici Demokratskog fronta bojkotuju rad parlamenta.

Kašnjenja sa odlaganjem usvajanja budžeta stvorila su velike probleme svim resorima Vlade. Najviše su pretrpjeli poljoprivrednici, jer je budžet osnova za agrobudžet i mjere podrške poljoprivredi.

U problemima je i Uprava policije koja zbog neusvajanja budžeta ne može da plati rate za službena policijska vozila kupljena na lizing, pa je morala da ih vrati. Probleme imaju i uprave za javne radove i saobraćaj, jer ne mogu da započnu nove i završe ranije započete kapitalne projekte.

Najčitanije

uprava policije

Za vikend uhapšeno 26 vozača

Podgorica, (MINA) – Službenici policije uhapsili su tokom vikenda 26 vozača zbog vožnje pod...